(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Tot ergens in het vervloekte coronajaar 2020 was het leven van Davin Carvalho op Hawaii een groot buitenfeestje. Totdat ie last kreeg van flinke paniekaanvallen in 2020. De oplossing voor zijn angststoornis vond de inheemse bewoner van Hawaii in wiet. Dat is op zich niet heel bijzonder, maar wel de fantastische bonsai wietboompjes die Davin van zijn dames maakt!

High on Hawaii

In het juni-nummer van High Times stond een mooi portret van Davin S. Ka’ihilani Carvalho, zoals deze inwoner van Hawaii voluit heet. Zijn inheemse roots eerde hij door van jongs af aan kalo – de Hawaiiaanse benaming voor de plant taro – te kweken in de tuin. De oorspronkelijke bewoners van de eilandengroep in de Stille Oceaan beschouwen deze plant letterlijk als ‘de oudere broer van de mens’.

Maar ondanks de 100 kalo planten in de tuin en een heerlijk (buiten)leventje met zee, golven, strand en lekker weer ging Davin in 2020 gebukt onder heftige paniekaanvallen. Hij moest meerdere keren naar de spoedeisende hulp zelfs.

Dankzij een video van een vriend raakte hij geïnteresseerd in bonsai boompjes en in tuinieren zag hij dé therapie tegen zijn angststoornis.

Bonsai boompjes van wietplanten maken

De ficus en conifeer werden fluks omgeruild voor wietplanten, toen Davin een officieel medicinaal cannabisrecept had verkregen: voortaan mocht hij zelf thuis wietplanten kweken.

Behalve surfen en skateboarden houdt Davin zich ook bezig met fotografie en dat betaalt zich natuurlijk uit bij die wietbonsai creaties van ‘m!

Op Facebook en Instagram opende hij accounts en daarop deelt hij zijn ervaringen en foto’s met ‘Canna-Bonsai’, zoals hij zijn medicinaal ingegeven kweekavontuur noemt.

Purple Haze op Hawaii

Davin: “Dit is een cannabis bonsaiboom met wortel op steen die ik onlangs heb gekweekt. Ik heb deze specifieke boom gekweekt boven twee stukken paarse amethist en een toren van rozenkwarts. Paarse amethist is een kristal dat bekend staat om zijn helende en reinigende eigenschappen en rozenkwarts is de steen van de universele liefde. De cultivar (of wietsoort) is Purple Haze, wat een opbeurende sativa is die je een energiek en gefocust gevoel geeft.”

Groeicyclus van 6 maanden gebaseerd op de maanfasen

Davin: “Deze plant is binnen gekweekt met organische voedingsstoffen en zonder pesticiden. Van zaadje tot oogst duurde 6 maanden. De zaden werden ontkiemd en geplant bij volle maan in december 2022 en geoogst bij volle maan in juni 2023. De hele groeicyclus was gebaseerd op de maanfasen, wat me hielp om de natuurlijke levenscyclus van de plant bij te houden en met de timing van elke fase. Zelfs de kristallen werden opgeladen onder het licht van de volle maan voordat ze de grond ingingen om op te groeien.”

Klein van stuk, groot van oogst

Davin: “Onlangs heb ik deze plant geoogst en de buds gedroogd en uitgehard. Ze was in staat om bijna 80 gram gedroogde toppen op te brengen in minder dan een liter aarde. Onnodig te zeggen dat ik erg onder de indruk en enthousiast was!”

(advertentie)