(advertentie)
(advertentie)
MR. VELDMAN Lees ook:
(advertentie)

Onrust heerst alom, terwijl cannabis juist tot rust en tevredenheid leidt. Ik heb mij de afgelopen twee decennia als advocaat onledig gehouden met alle juridische ins en outs rond de teelt, de verkoop en het gebruik van cannabis. Maar er is nog nooit zoveel te doen geweest over cannabis als de afgelopen tijd. 

Het is opvallend dat zowel politiek als juridisch al het mogelijke wordt gedaan om de geneugten van cannabis sativa de kop in te drukken.

Terwijl over de hele wereld het besef is doorgedrongen dat verbieden en straffen zinloos is, wordt Nederland geteisterd door wietpassen, strengere regelgeving voor coffeeshops en bestaat nota bene de burgemeester van Amsterdam het om maar liefst 70 coffeeshops te sluiten omdat hij dat nou eenmaal moet van minister Opstelten. Hiermee is definitief een einde gekomen aan het Amsterdamse gedachtegoed van vrijheid en blijheid. Internationaal gezien slaat Nederland in de buitenlandse media de laatste jaren een heel slecht figuur door deze ontwikkelingen, maar dat lezen we hier toch niet.

Obama sprak de wereld onlangs toe met de woorden: ‘The war on drugs has been an utter failure. We need to rethink and decriminalize our marijuana laws’. Deze boodschap is door veel landen ter harte genomen, maar bij ons heeft slechts polderdenken zich meester gemaakt van de geesten van beleidsmakers en politici.

De Amsterdamse burgemeester biedt een oplossing voor een niet bestaand probleem

Datzelfde geldt voor de Amsterdamse burgemeester, die juist in deze tijd kiest voor het sluiten van 44 coffeeshops in de buurt van middelbare scholen, terwijl hij weet dat deze scholieren niet worden toegelaten in coffeeshops en hij dus een oplossing biedt voor een niet bestaand probleem. Daar stopt het gezonde verstand. De tijd van logisch denken als het gaat om cannabis ligt inmiddels ver achter ons.

Het is om deze en andere redenen een geschenk uit de hemel dat dit digitale medium over cannabis deze week is gelanceerd. Er heerst veel verwarring en onduidelijkheid over wat juridisch wel en niet mag. Het enige dat duidelijk is, is dat er in Nederland steeds minder mag. In deze tijden is voorlichting en het uitwisselen van ervaringen daarom broodnodig. Ik deel mijn kennis en ervaringen graag met de lezer, schroom daarom niet om vragen te stellen.

Heb je een vraag aan mr. Maurice Veldman? Klik op ‘Tip de Redactie’  en stuur het naar RollingStoned.nl!

 

(advertentie)