(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wereldwijd gaan duizenden politiemensen elke dag weer op zoek naar drugs. Niet om zelf eens een keer relaxed te doen natuurlijk, maar in het kader van de meest kansloze oorlog aller tijden: de war on drugs. Om de eindeloze verbranding van belastingcentjes enigszins recht te praten is het tegenwoordig bon ton voor politiemensen om de oogst van hun zinloze acties te fotograferen. En dan beperken wij ons op CNNBS ook nog eens tot cannabis, kun je nagaan…

Wietfoto 1 – Nederland

Wat zien wij hier? Foto’s die een CNNBS-lezer ons opstuurde, uit pure onmachtige woede. Bij vrienden van hem in Zeist was de politie namelijk “brutaal komen binnenvallen”. Ook het Algemeen Dagblad pikte de actie op en zette er dit boven: ‘Balkon vol met hennepplanten ontdekt in Zeist’. Vijf wietplanten waren het dus, voor alle duidelijkheid. De Wijkagenten Zeist Noord reppen op Instagram over ‘5 hennepbomen van bijna 2 meter hoog en een meter breed’. Uiteraard zijn de planten/bomen ‘vakkundig vernietigd en afgevoerd’. Maar wat erger is volgens de CNNBS-lezer: “De voordeur is vernield. Honderden euro’s schade en waarschijnlijk worden bewoners uitgezet en dakloos.” Inderdaad zeg politie in Zeist, ga echte boeven vangen!

Wietfoto 2 – Pakistan

Wat zien wij hier? Trotse ambtenaren in Karachi, de grootste stad van Pakistan. Nou staat het land al niet bekend om progressieve dingen, maar als er iemand binnen wiet teelt worden ze blijkbaar helemaal gek. Een “uniek geval van drugsvangst” noemt Tribune.com het zelfs, maar waar lullen we over? Een Canadees staatsburger genaamd Sarfaraz Ahmed Khan die 35 wietplanten in tenten kweekt in een huis dat ie huurt van de Defence Housing Authority. Er werd zelfs een persconferentie over de zaak gehouden, met leden van politie en accijns- en belastingambtenaren. En dat allemaal voor die 35 plantjes die volgens de autoriteiten 15 miljoen roepies waard zijn. Ofwel 49.500 euro, ofwel 1.414 euro per indoor wietplant. Terwijl het spul daar buiten in het wild in praktisch alle bergen en valleien groeit.

Wietfoto 3 – België

Wat zien wij hier? Je herkent de foto-setting inmiddels wel, we zijn in Antwerpen! Behalve heel veel briefjes van 50, het meest gebruikte biljet bij dealers, zien we 10 kilo hasj op het politiekiekje. Hoe de achtduizend euro en tien kilo hasj op de politiefoto terecht zijn gekomen, is een apart verhaal. Schoonmakers in een hotel op het Koningin Astridplein troffen de handelswaar doodleuk aan tijdens hun werk. Vervolgens was het voor de politie een koud kunstje om te wachten totdat iemand zich in de kamer zou melden. Het werden zelfs twee arrestaties: een 20-jarige man die al gezocht werd met 7.150 euro op zak was de eerste, gevolgd door de hotelgast zelf (36) die nog eens 800 euro bij zich had. Kassa voor de politie, balen voor de dealers.

Wietfoto 4 – Verenigde Staten

Wat zien wij hier? Twee niet al te vrolijk kijkende gasten en dat is te begrijpen, aangezien ze voor hun mugshot poseren bij de Illinois State Police (ISP). Dat danken ze dan weer aan hun slechte rijgedrag met hun busje op de snelweg. Daardoor werden ze in Henry County gecontroleerd door een ISP trooper met snuffelhond en die hadden de bust van hun carrière: 2.373 kilo wiet! “Deze inbeslagname is een van de grootste in de geschiedenis van ISP en heeft een geschatte waarde van tussen de 6,3 en 14,7 miljoen dollar”, meldt de politie. Robert en Pedro mogen zich opmaken voor een lang verblijf in de gevangenis en daar hebben ze alle tijd om zich eens goed achter de oren te krabben over hun rijstijl en zo.

Wietfoto 5 – Nigeria

Wat zien wij hier? Alweer een bekend plaatje voor de vaste lezers van deze rubriek, want in Nigeria worden mensen die met drugs gepakt worden door de narcoticapolitie NDLEA gedwongen om met hun afgepakte handelswaar te poseren voor de politiefotograaf. Zo te zien was het weer een druk weekje voor de smerissen ook. Als we directeur Femi Babafemi van de NDLEA mogen geloven, is er onder meer 16 hectare met wiet vernietigd ofwel 40 ton aan planten tijdens de “massive operation” in Ijesha Isu-Ekiti. En wat denk je? Ook in Nigeria is lachgas populair, want de bovenste kerel had liefst 1.194 cilinders met dat spul bij zich. Tot slot pikte de politie ook nog 2.400 ampullen pentazocine en 100.000 Exol-5 pillen af van bovenstaande luitjes.

Wietfoto 6 – Groot-Brittannië

Wat zien we hier? Haalt de politie tegenwoordig ook al spinazie weg bij burgers? Nee toch niet, het is wiet of althans toch de plant waar het vandaan komt. Het komt uit twee draaiende wietkwekerijen in slaapkamers in het Britse Weymouth, die ontmanteld werden door de politie. Dat gebeurde nadat zij informatie hadden gekregen dat er een pand aan Norfolk Road was omgebouwd tot ‘a base for illegal drug dealing in the area’. Aldus het lokale sufferdje DorsetEcho, die ook nog meldt dat de spinazie, sorry wiet natuurlijk, goed is voor een straatwaarde van 52.000 euro. Jazeker, de groenten worden duur betaald op een eiland, dat weet iedereen…

(advertentie)