(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Natuurlijk nemen we ook deze week weer een kijkje in Nederlandse en Belgische tuinen voor de buitenwiet test. Het is nog steeds behelpen met het weer, of zoals Selma het noemt: ‘pappen en drooghouden’. Ondertussen worden de testplanten langzaam echter wel steeds groter, en is beter weer in aantocht. Het is dus nog even doorbijten geblazen aan het buitenwietfront.

Gefjon Grow

Update 16 juni 2024: Hier zijn we weer met een buitenwiet testverslagje 😁 Het ‘betere weer’ was van korte duur helaas 🙈🤣 Het was weer nat kutweer afgelopen week, maar wat kun je doen? De Big Yeti in de volle grond doet het wel goed. Vorige week gemeten en die is ongeveer 1 meter 30. Gisteren heb ik de plant nog eens opgemeten en ondanks het schijtweer is ze toch een dikke 15 cm gegroeid 😁👌 Ze gaat hard 😊 en heeft ook heel grote schutbladeren. Mooi om te zien!

De andere Yeti in de kas doet het ook goed. Deze staat wel iets droger natuurlijk 🙈 De andere en kleinere Yeti’s staan wat guerrilla-stijl weggestoken tussen ander kruid. Het is de bedoeling dat ik deze zal platleggen, zodat ze als het goed is horizontaal zullen groeien en dus laag blijven.

De Zmäkdaun dames (zie hieronder) groeien ook mooi door. Ze hebben een dikke indica structuur en bladeren. De planten in de kas zijn iets langer en hoger omdat ze onder plastic staan. De dame in de volle grond heeft het wel naar haar zin. Deze groeit iets breder en lager.

En dan de autoflowers. Die laten volgens mij de eerste witte haartjes zien 😁 Ook deze zijn ze wat omhoog geschoten. Mede omdat ze in een kas staan, maar ik heb beslist om ze toch in de kas te laten. Ik had een paar andere autoflowers buiten laten staan maar die potten waren zeiknat en zwaar, dus die liepen achter in de groei. Dus gewoon in de kas laten staan, vandaar.

Beiden (Alphine Crocket en Erdbeer) doen het goed. Normaal gesproken zal ik volgende week beginnen met een klein beetje bloeivoeding, wanneer de autoflowers beginnen te bloeien. Dit was het weer voor vandaag 😊

Alpine Crocket

Erdbeer

Groene groet, Gefjon Grow 🙏

Zengrower

Update 18 juni 2024: Hoi allemaal, tijd voor een nieuwe update van de buitenwietplanten! De autoflowers gaan lekker, ondanks het bewolkte weer. Iedere ochtend begroeten ze me met hun blaadjes mooi omhoog in de halleluja-stand. De stammen zijn lekker dik aan het worden en ze staan ook allemaal in bloei zo te zien.

Omdat ze nu beginnen te strekken – de Alpine Crocket loopt hierin voorop – heb ik ze een trede lager op het rekje gezet. Als ze nog groter worden komen ze uiteindelijk helemaal op de grond te staan.

De dames beginnen nu ook al een lekkere geur te verspreiden. Door met mijn vingers over de stam te wrijven kan ik alvast de geur van iedere plant checken. Normaal gesproken zit er nooit een goed verhaal achter als je iemand aan zijn vingers ziet ruiken, maar cannabis kwekers zijn de grote uitzondering op die regel 😂

De Erdbeer is van de drie de meest fruitige en de Alpine Crocket en Dutch Treat hebben een meer kruidig aroma. Het zegt natuurlijk niet alles over de uiteindelijke geur van de toppen maar het geeft wel een hint waar de smaak naartoe gaat.

De Biotabs doen ondertussen hun werk door langzaam voedingsstoffen aan de aarde af te geven. Zoals je ziet komen de dames nog niets tekort, en zien de bladeren er stevig en gezond uit. Zodra de eerste toppen beginnen te groeien, ga ik wat voeding bijgeven om de bloei te ondersteunen.

Dat was het weer voor deze week! Veel zon en kweekplezier gewenst, en tot de volgende keer ✌️

Groene groet, Zengrower

Mike

Update 18 juni 2024: Hallo growmies!

Daar zijn we weer met een korte update; nog niet écht spannend. Erdbeer staat buiten en groeit rustig verder. Het is dag 21 en van de autoflowers is zij de einige die ik over heb. Ze staat in een 12-literpot met Plagron batmix, dus ik geef voorlopig alleen water.

Ik heb een dun ijzeren netje rondom in de pot gestoken. Dit dient als bescherming tegen mijn katten en ik biedt later ondersteuning. Onder het genot van een joint bedacht ik me, dat als ik er half een zak overheen schuif, ze niet nat regent en iets warmer staat. Hopelijk is dit snel niet meer nodig. De fotoperiodieke soortjes gaan goed. Ze staan op de vensterbank en zijn 13 dagen bovengronds.

Welke trainingstechnieken gaan jullie toepassen op de autoflowers? Ik ben benieuwd en vind het erg leuk om alle kweekupdates te lezen!

Stay high! ✊🏻 Groeten, Mike

Dima

Update 19 juni 2024: Beste mede (test)kwekers, ik weet het. Niet iedereen is voorstander van hoge stress technieken bij autoflowers. En aangezien ze het al niet zo best hebben met het weer buiten, is het wellicht ook niet echt verstandig.

Maar ik hou nou eenmaal van een uitdaging, en neem het begrip testen dit keer letterlijk. Ik vond toch dat Dutch Treat er klaar voor was, dus ik pakte m’n schaartje en daar ging haar kroontje. Na twee dagen herpakte ze zichzelf weer, en twee mooie scheutjes begonnen aan hun weg naar boven.

Bijgekomen van de schrik toch nog een laatste keer wat LST om te zorgen dat alle toppen straks genoeg licht en lucht krijgen. Erdbeer was al een stukje volwassener, en toont steeds meer bloeihaartjes. Ik ruik d’r zelf bij vlagen al… Heerlijk! De bladeren van Erdbeer begonnen wel wat verbrande punten te vertonen; iets om in de gaten te houden, dus zij krijgt de aankomende tijd lekker pH-neutraal water.

Goed, ik moest natuurlijk ook nog een paar dagen weg naar Berlijn. En aangezien de weersvoorspellingen echt te wensen overlieten, heb ik ze bij vertrek in de foliekas gezet, op een plek in de tuin waar ze (als de zon er is) het meeste kunnen genieten.

Genieten deed ik trouwens ook in Berlijn. Wat een drukte, wat een hoop interessante spullen en wat een mooie mensen. Nog even een praatje gemaakt bij SeedStockers, met twee enthousiaste medewerkers die het erg waardeerde dat ik liet weten dat ik meedeed aan de buitenwiet test. Ze lieten me niet weggaan zonder een goodiebag vol spullen… TOF!

Bij terugkomst vier dagen later vroeg ik me af of het überhaupt wel licht was geweest in Nederland. Dutch Treat was bijna verdriedubbeld. Opzoek naar een straaltje zon? Of zou het toch komen door mijn brandnetel-powergier? Na goed bestuderen vrees ik toch het eerste haha!

De stammen waren dik en zacht en de scheuten ver gestrekt en slap hangend door het gewicht. En ik was nog voornemens om ze klein en compact te houden. Na wat verzorging en ondersteuning heb ik ze buiten op een mooi en veilig plekje gezet om weer aan te sterken. Gelukkig was het weer de afgelopen dagen redelijk goed, en genoten ze van een briesje in de tuin.

Dutch Treat maakt het inmiddels prima, en hoop dat ze bij het volgende verslagje ook net als Erbeer lekker in bloei staat.

Tot de volgende… DIMA

Joery

Update 19 juni 2024: Hier een kleine update vanuit het oosten van het land. De feminized planten gaan erg lekker. De Alpine Honey Melon toont haar eerste bloeiharen. De Big Yeti heb ik voor de tweede maal getopt. Ik denk graag dat ze naar een grotere pot wil gaan, want echt groeien doet ze de laatste tijd niet meer. Ook is deze plant zwaar verzopen door een stortbui.

Ondertussen heb ik de autoflowers verplaatst naar een grotere pot. Hiervoor heb ik weer een geil stukje grond gemaakt met een combinatie van universele potgrond, oplosbare kokos-aarde van de action en wat perliet. De Alpine Crocket heeft een chromosoom te weinig of te veel. De schutbladeren groeien de lucht in. De plant is nu automatisch getopt, of zal het een Siamese tweeling zijn? Ik ben benieuwd.

Ik heb haar overigens in de grootste bak geplaatst die ik had liggen. De twee andere autoflowers zien er gezond en steady uit. De Zmäkdaun die in de volle grond staat, is onderhand 150 cm met een paar zielige blaadjes bovenaan. Wie weet word het nog wat. Tot zover mijn update van de SeedStockers strains.

Happy growings! 🙏✌🏼 Joery

Selma

Update 20 juni 2024: Eindelijk na een dikke maand een update over de plantjes. Duurde even, enerzijds omdat ik het druk had met andere bezigheden, en anderzijds omdat ik (nog steeds) niet heel blij ben met de voortgang. Het is tot nu toe een beetje pappen en drooghouden. Gelukkig zijn de vooruitzichten gunstig, dus ik word voorzichtig optimistisch.

Hier twee plaatjes van de autoflowers in een jasje tegen de regen en hitte (Dutch Treat heeft zelfs een Tommy Hilfiger polo aan gekregen). Op de achtergrond zie je de nog niet zo grote Big Yeti.

Ook de Zmäkdaun hieronder kan zeker een groeistuip gebruiken. Het blad is erg licht maar deze heeft dan ook veel te veel water gehad. Ik behandel de plant met een knoflook-oplossing tegen de insecten die gaatjes maken in het blad. Ik dacht altijd dat het wantsen waren, maar denk nu dat het sap zuigende zweefvliegjes of muggen zijn.

Ieder jaar gebruik ik mulch om de grond vochtig te houden maar dit jaar wil ik juist dat het uitdroogt. Ook vanwege de slakken, al lijk ik de mega-invasie nu wel aardig onder controle te hebben. De bak gier (van brandnetel, smeerwortel, knoflook en heermoes) staat geduldig te wachten, want bijwateren doe ik niet.

Tot slot de Alpine Honey Melon op de rechterfoto hierboven. Deze staat er van de drie het beste bij. Ze is één keer getopt en wordt al een mooie struik.

Tot de volgende!

Mickey en Minnie

Update 20 juni 2024: Hallo allemaal, onze excuses voor de late update (we hebben zelfs nog helemaal geen update verstuurd!). We hebben een pasgeboren baby en hadden even andere prioriteiten, vandaar. Maar op 2 mei zijn we begonnen met ontkiemen in ons keukenkastje. We waren de zaadjes echter vergeten en hebben ze pas op 7 mei in de potgrond gestopt.

Dat is niet voor elk zaadje even goed geweest. Vijf zaadjes waren ontkiemd maar één is nooit ontkiemd helaas. We zijn begonnen met de groeifase onder een LED-groeilamp. Hier waren we toch niet heel tevreden over, dus toen hebben we ze voor het raam gezet. Daar heeft één babyplantje het helaas het loodje gelegd, en nu hadden we er nog maar vier.

Toen deze vier eenmaal wat groter waren zijn ze naar buiten gegaan in de kas. Ook wij hadden last van een slakken-invasie en die hebben nog twee plantjes opgegeten! Wat vonden we dat jammer. Dus nu hebben we gewoon nog maar twee plantjes over, en daar balen we erg van. Afgelopen maandag is één plantje in de grond buiten gezet, en mijn man hoorde een knakje. We duimen en bidden en hopen dat ze het overleeft!

Big Yeti is still standing, dus daar is al onze hoop nu op gevestigd.

Marc

Update 20 juni 2024: Hallo medekwekers, ondanks het weer boeken we toch vooruitgang. De dames gaan lekker en mogen volgende week naar een grotere pot. De temperaturen gaan ook de goede kant op, dus dat belooft veel goeds voor de groei. Groet, Marc

Beyond Context

Update 21 juni 2024: Beste iedereen, onze Nederlandsche zomer is als een dieseltje dit jaar, en Murphy’s Law treft mijn kweek…

Catatonisch zit ik met paint wat kaders om de foto’s te maken, bedenkende hoe ik dat aan de man kan brengen. Droevig te moede en beschamend. Wat ik mij echter al een geruime tijd afvraag: waar is het misgegaan en wat is er aan de hand? Het werd enkel slechter en slechter. Antwoord: alles. Waar ik geheel niks aan heb omdat ‘alles’ niet te bestrijden is.

Het heeft weinig zin het uitgebreid erover te hebben, omdat het doel van ‘kweektesten’ van de zaden vrijwel nutteloos is geworden. Hieruit afleidende heb ik waarschijnlijk de oorzaak gevonden: een flacon met iets van baking soda (natriumbicarbonaat), olijfolie en wat gekookte sinaasappelschil. Echter de flacon was niet goed genoeg schoongemaakt en er was blijkbaar iets achtergebleven. Blijkt het een zware oven ontvetter te zijn geweest. Chloor, bleek, ammoniak etc.. *knikkend en zuchtend* Ik zal nog wel meer steekjes hebben laten vallen maar evident aan alles is dit platweg verschrikkelijk.

Is er nog wat te redden? Ja, enigszins. De zomer is zogezegd als een dieseltje.. hij komt langzaam op maar als hij gaat dan blijft hij. Deze zomer zie ik het alleen droevig in. Er had al lang een ommekeer moeten zijn en uit dit verleden, is het heden waarschijnlijk hetzelfde. Echter één lichtpuntje: een nazomer gaat er volgens mij wel zeer sterk komen.

Plan: autoflowers proberen te kopen en een juiste timing (Oh ja! Als die slakken doorgaan mieter ik 380 Volt om mijn dames heen. Wat een tuig is dit weer joh).

Ik wens iedereen een uitstekende kweek, een goed weekend en een warme groet.

Beyond Context

Bart

Update 21 juni 2024: Na vorige keer de laatste drie reguliere zaden gezaaid te hebben, merkte ik ineens op dat ik één zaadje over had. Dus even gaan kijken en voila… Ik had dus blijkbaar nog een zaadje liggen van SeedStockers. Blijkbaar had ik dus nog een auto gezet, maar de slakken hadden deze dus reeds half opgegeten (een van de twee kiemblaadjes).

Deze heb ik dus verwijderd en het juiste zaadje ervoor in de plaats gestoken. Deze is net bovengekomen dus volgende keer gaat die wel zichtbaar zijn. De Dutch Treat ziet er momenteel het meest veelbelovend uit. De andere twee zijn wat gehavend in de groeistrijd 🤣 Verder doet de rest het wel vrij goed.

Tot de volgende! Bart

(advertentie)