(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Sensi Seeds staat voor hoge kwaliteit wietzaden, en het gebeurd dan ook niet zo gek vaak dat ze met een nieuwe soort op de markt komen. Als ze het wel doen kun je er van op aan dat je met een echte topper te maken hebt, zo ook deze Purple Bud van hun white label zaden. 

De Purple Bud is een krachtige gefeminiseerde Afghaan die flink opbrengt. Ze bevat een vleugje sativa die de high en de hoogte van de plant allebei een boost geeft. Haar overwegende indica genen maken van de Purple Bud een gemakkelijk te kweken wietsoort. Zelfs voor absolute beginners.

De ouders en voorouders van de Purple Bud kunnen rechtstreeks worden teruggevoerd tot de legendarische indica-cultivars uit de Afghaanse Hindoekush regio, de Californische medicinale-marihuana scene en natuurlijk tot het hart van de wietkweek in Europa: Nederland.

Twee zuivere afghanica-cultivars vormen de belangrijkste invloed achter Purple Bud en zijn de bron van de hoge potentie, snelle bloei, dichte toppen en het stevige gestel van deze hybride. De wat verder verwijderde sativa-voorouder is een gewilde Jamaicaanse variëteit, die de lichamelijke indica-stone van de Purple Bud geweldig aanvult. De laatste stap bij het kweken van onze volledig vrouwelijke zaadsoort Purple Bud was de kruising van deze 75% Afghaan met een verbluffende Kush hybride, die is gekweekt uit een in Nederland gekweekte Hindoekush en een paarse Kush uit de VS.

De paarse kleur is meestal in haar bloemen te zien en niet alleen op de bladeren, zoals meestal het geval is bij cannabissoorten waarbij het paarse effect minder is. Hoewel haar bladeren vaak ook van kleur veranderen, is het niet ongewoon dat de Purple Bud eindigt met groene bladeren.

De toppen van de volwassen plant zijn dik, stevig, ruw en breiden zich enorm uit, zodat ze tegen de oogsttijd een groot deel van de steel en takken bedekken. Haar paarse bloemtrossen zijn dichtbegroeid met glinsterende harsklieren en hebben een rijke naaldbomen- en sandelhoutgeur met een zoete ondertoon.

Soort: hybride

Ouders: (Afghaan x Jamaican) x (Hindukush x Purple Kush)

Genen: indica dominant (75%)

Opbrengst: enorm hoog

Hoogte: compacte plant, gemiddeld hoog

Bloeitijd: 50 – 65 dagen

Seed company: Sensi white label

(advertenties)