(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Flo is een iets minder bekend zusje van de wereldberoemde soort Blueberry. Net als Blueberry, die werkelijk overal doorheen gekruist is, is Flo door cannabislegende DJ Short zelf ontwikkeld met dezelfde genetica. De soort is in de jaren 70 gemaakt en inmiddels een bewezen cupwinnaar! 

Flo is een echte sativa indica hybride waarin sativa slechts licht de overhand heeft (60/40). Het bijzondere aan Flo is dat je buiten meerdere keren van haar kunt oogsten. Begin oktober kunnen de eerste toppen geoogst worden en daarna kun je tot eind november iedere tien dagen opnieuw oogsten – ideaal om in een kas te kweken dus!

Deze wietsoort kenmerkt zich door een perfecte mix tussen indica en sativa. Ze is zo snel rijp als een indica maar geeft je een lekker upliftende sativa high. The best of both worlds! 

In de bloeiperiode maakt Flo grote compacte, speervormige toppen. Ze wordt relatief hoog en vertakt goed waardoor ze een prachtige structuur heeft. Binnen is ze in zeven weken af te bloeien en buiten kunnen de eerste toppen zoals gezegd aan het begin van oktober geoogst worden. Naarmate ze verder rijpt zie je het blad van de Flo prachtig paars kleuren.

De smaak en de geur van Flo zullen doen denken aan die van Nepalese tempelhasj met een complex bouquet aan geuren. Flo is een complexe plant qua smaak en kleur, een echte delicatesse dus. Maar bij de kweek hoef je gelukkig geen complexiteiten te verwachten want Flo is absoluut niet moeilijk om te kweken.

Cannabis Culture magazine waardeerde deze Flo in 1996 als de nummer 1 soort. In Origins of the Blueberry, een artikel in Cannabis Culture schreef DJ Short het volgende. “Ik gebruikte drie F1 soorten om Blueberry, Flo en andere soorten mee te maken. Dat waren de Highland Thai (ook bekend als Juicy Fruit, een eerste generatie van Thai zaden die in Noordwest Amerika werden gekweekt), een kruising genaamd Purple Thai, wat een eerste generatie van Chocolat Thai gekruist met een eerste generatie van het land-ras Highland Oaxaca Gold was, en een Afghaanse Indica wat een tweede generatie was uit Afghanistan, die ik kreeg via kwekers uit Californië en Zuid Oregon kwekers.” (http://www.cannabisculture.com/articles/1511.html)

 

Soort: hybride (60% sativa, 40% indica)

Genetica: Highland Thai, Purple Thai, Afghani

Hoogte: gemiddeld

THC: hoog

Bloeifase: 7-8 weken

Verkrijgbaar bij: Zamnesia.nl

(advertenties)