(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Durban is een subtropische en bijna pure sativa die zich van andere sativa’s onderscheid met haar van nature aanwezige indica eigenschappen zoals haar dikke, stevige takken, grote opbrengsten en een verdovende, dromerige high.

In de Zuid-Afrikaanse havenstad waar deze wietsoort naar vernoemd is, staat de strain bekend als Durban Poison, oftewel Durban’s vergif. Maar hoewel Durban een keipotente soort is waarvan minder ervaren wietgenieters nog wel eens kunnen afschrikken, is Durban natuurlijk net zo min giftig als andere wietsoorten.

durban-photoOmdat Durban een drukke Zuid-Afrikaanse havenstad is, is de wiet wijd verspreid en zijn vele blowers wereldwijd met het bekende verdovende effect dat Durban kan geven. Het is een effect dat doorgaans vaker bij indica’s dan bij sativa’s voorkomt maar toch een vast kenmerk is van deze Zuid-Afrikaanse sativa.

De Durban van Sensi Seeds is geacclimatiseerd aan het Noord-Europese klimaat maar is uiteraard nog steeds 90% sativa en 100% Durban met zeer dominante kenmerkende eigenschappen. Ze groeit zelfs in zwakke zomers goed en ook binnen laat de soort dikke takken met zware toppen zien en is eigenlijk heel erg verschillend van de grote spichtige structuur die we van de meeste pure sativa’s gewend zijn.

De betrouwbare en gelijkvormige groei van deze planten zorgde ervoor dat er in het gebied rond de havenstad jaarlijks vele duizenden kilo’s van de Durban wordt gekweekt. Toppen van Durban kunnen uitgroeien tot dikke zware buds met veel kleverige hars. Het aroma is zoet fris citroen slash anijs-achtig en kruidig. Het effect is niet des sativa’s maar knalt er lekker hard in en doet eerder denken aan een knaller van een Kush dan aan de raszuivere sativa die Durban is. Dat maakt Durban tot een van de weinige sativa’s waar je gerust vlak voor het slapen gaan, van kunt genieten.

  • Soort: 90% sativa
  • Geslacht: regulier
  • Hoogte: grote plant
  • bloeifase: 9 – 10 weken
  • Aroma: zoet kruidig, citroen, anijs
  • Zadenbedrijf: Sensi Seeds

 

(advertentie)