(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Autoflower wietsoorten staan erom bekend dat ze wat kleiner blijven dan ‘gewone’wietsoorten. De voordelen liggen dan ook niet op het gebied van de kwantiteit, men kiest een autoflower meestal juist vanwege de snelheid. Met XXL autoflowers ligt dat anders, want die kunnen ondanks hun snelle cyclus toch een behoorlijk formaat bereiken. Net als deze Big Haze dus, die wel anderhalve meter hoog kan worden.

Big Haze Autoflower is een gefeminiseerde én automatisch bloeiende haze-hybride van Hy Seeds. Ze bestaat voor zo’n 70 procent uit sativa, een klein beetje indica en 20 procent ruderalis. De planten kunnen in hun korte leven van zo’n drie maanden van zaad tot oogst een zeer aangenaam formaat bereiken van 75 tot 150 centimeter.

Het formaat van de planten is wel afhankelijk dat van de pot waar je hem inzet. Zet je de Big Haze in de volle grond op een plekje waar ze rustig van de zon kan genieten dan zal ze haar maximale grote van 150 centimeter wel halen. Toch, wil je haar liever wat kleiner houden – bijvoorbeeld binnen in een compacte kweektent – dan kan dat ook. Simpelweg door haar in een pot te zetten. In een 12-literpot zal ze eerder een centimeter of 60 halen. Je hebt het dus zelf voor het kiezen wanneer je deze haze kweekt.

De schimmelresitstentie van deze haze is hoog, al zal je dankzij haar korte cyclus niet zo snel last krijgen met toprot. Tenzij je voor een tweede buitenronde gaat natuurlijk, want dat is prima te doen in één zomer. Plant 5 van deze autoflower-reuzen aan het begin van april en doe dat aan het begin van juli nog eens en je hebt 10 planten te oogsten in een zomer. En dat is genoeg wintervoorraad kunnen we je vertellen.

Zoals alle haze heeft ook deze autoflower variant een zoete exotische smaak. Ze produceert wel wat meer blad dan een reguliere haze, maar dat is een ruderalis trekje die je bij zowat alle automatisch bloeiende wietsoorten ziet. Het THC gehalte is hoog en de haze geeft je een verkwikkend effect.

  • Soort: sativa dominante haze hybride
  • Genotype: niet bekend, 70% sativa, 10% indica, 20% ruderalis
  • Hoogte: 75 tot 150 centimeter
  • Oogst: 50 tot 150 gram (afhankelijk van omstandigheden)
  • THC: hoog
  • Zadenbedrijf: Hy-Seeds

 

(advertenties)