(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Blue Zushi ligt al zeker een jaar in enkele Nederlandse coffeeshops maar nu is de Amerikaanse hitwiet dankzij Dutch Passion ook als zaadje te bestellen. En dat lieve mensen, is zeker de moeite waard! Lees maar eens wat de mensen over de hybride kruising tussen Kush Mints en Zkittlez te zeggen hebben.

Blue Zushi

Eerst maar even wat korte informatie over Blue Zushi. Het is een Amerikaanse hitsoort en ook in coffeeshops is het een van de exclusievere – en ook duurdere – wietjes op de menukaarten. Genetisch gezien is het een hybride kruising tussen Zkittlez en Kush Mints.

De effecten zijn zowel euforisch als ontspannend en de geur en smaak is zoet en tropisch met een tikkie citrus. Afhankelijk van het fenotype kun je ook aardse of gassy tonen ontdekken. Zoals bij elke hitsoort is de smaak natuurlijk zeer intens, net zoals het THC-gehalte, en dat is bij Blue Zushi niet anders. Deze wietsoort heeft maar liefst 25% THC, en soms zelfs meer!

In de reviews op Leafly wordt Blue Zushi echt bijzonder gevonden… ‘De beste wietsoort van mijn leven. De zachtste rook en absoluut geen reden om te hoesten. Het voelde alsof ik de topklasse wiet rookte.’ … en ga nog maar even zo door.

Kush Mints x Zkittlez

Dutch Passions Blue Zushi is zogezegd een kruising tussen Kush Mints en Zkittlez. De hybride is licht indica dominant (60% indica) en produceert zeer potente en keiharde toppen. Het THC-gehalte kan met een beetje moeite en groene vingers zelfs tot boven de 25% uitstijgen, en de soort wordt dan ook gecategoriseerd als een met een ‘extreem hoog THC-gehalte’.

Fotogeniek is deze Amerikaanse THC-knaller ook. De planten hebben een prachtig uitnodigend uiterlijk, dus zorg dat je jezelf bedwingt en zeker niet te vroeg oogst. Dan zou je namelijk misschien wat mislopen, want het zijn juist die laatste weken waarin de bloemen van wietplanten opzwellen en die veelheid aan heerlijke trichomen zich tot de nok toe vullen.

Deze Blue Zushi kent twee fenotypes. Beiden zijn even smaakvol, intens van geur en heerlijk. Ze hebben ook bijna dezelfde fruitige licht zure geur en smaak met tonen van citrus. Het ene fenotype heeft daarbij echter een meer aardse achtergrond, terwijl bij de ander meer een gassy ondertoon te proeven is.

Omdat trichomen nu eenmaal het grootste deel van het gewicht van wiet opmaken, kun je op de weegschaal een XL-opbrengst van Blue Zushi verwachten. En ondanks al die high end dankness is deze wietsoort gewoon gemakkelijk te kweken, dus laat je daar zeker niet door afschrikken.

Ze doet het relatief goed in relatief lagere temperaturen, en de bloeitijd is ongeveer 8 tot 9 weken. En door al die dikke toppen is het knippen ook meteen een stuk makkelijker (al zul je je schaar en je vingers waarschijnlijk wat vaker moeten schoonmaken).

  • Soort: indica dominante hybride (60% indica, 40% sativa)
  • Genotype: Kush Mints, Zkittlez
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8 tot 9 weken
  • Geur/smaak: fruitig, zoet, citrus, zeer intens met gassy of aardse ondertonen
  • Effect: euforisch en ontspannen, zeer sterk effect, 25% THC, goed tegen stress
  • Zadenbedrijf: Dutch Passion
(advertentie)