(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het schiet al aardig op voor de twee Morning Glory en de twee Sneeze wietplanten van Willie Wietman. Eén van de twee Morning Glory hoofdtoppen groeit inmiddels ondersteboven en de andere vormt een schitterende raket. Willie’s zorgen over een van de Sneeze planten blijken ongegrond. Kweekverslag!

Deze week strepen we levensweek 13 van de Morning Glory en Sneeze wietplanten af. Het is tevens de zesde week sinds de dames in bloei staan. Alle planten groeien nog nauwelijks de hoogte in. Alleen hun toppen groeien nu nog, en worden zwaarder en dikker. Laten we maar eens gaan kijken hoe de wietplanten ervoor staan.

Dikke knoepert!

Ook deze week starten we aan de rechterzijde van de G-Kit XL. Aan deze kant staat een Morning Glory te schitteren in de lichtflitsen van de camera. Ze staat nog steeds netjes rechtop. En wat een knoepert van een top is het aan het worden! De Morning Glory planten hebben nog een goede vier weken te gaan en ik ben erg benieuwd hoe dik deze topper uiteindelijk gaat eindigen.

Ook deze week heb ik de microscoop erbij gepakt om de trichomen van dichtbij te bekijken. Mocht je je afvragen waarom de foto’s van de microscoop er anders uit zien, ik heb net een nieuwe en ben nog wat aan het spelen met de instelling. De trichomen zien er iets anders uit dan vorige week. In plaats van melkwit zijn ze in de overgangsfase naar amberkleurig. De diameter van deze top is 6,1 centimeter.

Top op z’n kop

Aan de rechterzijde van de G-Kit XL groeit er maar een klein topje recht op onder de 315 Watt CMH binnenzon. De hoofdtop van deze dame hangt namelijk nog steeds tegen de schuifdeur aan en is ondersteboven verder aan het groeien. De ontwikkeling van de hoofdtop loopt hierdoor wel achter in vergelijking met die van haar zuster. Daarentegen zijn de andere toppen die nu recht onder de lamp groeien wel weer dikker dan bij de andere plant.

De dame rechts krijgt ook al wat last van van gele bladeren. De dames zijn nu al wat ouder en er is geen reden voor paniek. De onderste bladeren krijgen steeds minder licht doordat de lamp omhoog gaat en het bladerdek boven in steeds dichter wordt. Hierdoor komt er minder licht onder in de kast waardoor ze gaan verkleuren. De vergeling moet alleen niet ineens supersnel gaan want dan kan er wel wat mis zijn met de pH-waarde van de aarde. De foto van de trichomen zijn van een blad van de top die het dichtst bij de binnenzon groeit, en de trichomen zijn over het algemeen melk wit.

Het klimaat in de G-Kit XL

De 315 Watt CMH lamp hangt op een hoogte van 25 centimeter boven de dames. De binnenzon brandt elke dag 12 uur en staat ook 12 uur uit. De gemiddelde temperatuur van afgelopen week was 28,78 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid van afgelopen week was 52,62 procent. De dames krijgen dagelijks zo’n 850 milliliter water met daarin de voeding van Plagron. Hier zijn de weekgrafieken.

Sneeze

De twee Sneeze planten staan nog steeds nog in de tafelmodel G-Kit met verhogingsset. De zorgen die ik had over de linkerdame blijken overbodig zover ik heb kunnen zien. Beide dames zien er op het moment niet meer zo happy uit maar dat heeft vooral met de leeftijd te maken.

Als we de linker Sneeze bekijken heeft ze hier en daar wat vergeelde bladeren en is ze over het algemeen nog mooi donkergroen. Haar trichomen zien er bijna hetzelfde uit als vorige week met hier een daar een amberkleurige ertussen, maar zijn over het algemeen melkwit. De diameter van de hoofdtop is 5,6 centimeter.

De plant aan de rechterzijde is deze week ineens begonnen met verkleuren. in vergelijking met vorige week is de bovenzijde zeker een paar tinten lichter geworden. Bij het bekijken van de trichomen zijn ook deze in dezelfde toestand als vorige week. Dit verbaasde me een beetje. Ik had op z’n minst een paar amberkleurige trichomen verwacht ondertussen. Ik heb voor de zekerheid nog een paar blaadjes van de plant geknipt en onder de microscoop gelegd, maar met hetzelfde resultaat. De diameter van deze top is 5,4 centimeter.

Spoelen

De Sneeze planten hebben afgelopen week nog van water met voeding van Plagron kunnen genieten, maar dat is vanaf deze week over. Het is tijd geworden om de dames te gaan spoelen. Dat klinkt altijd superspannend maar het is niets meer dan water geven zonder voeding. Zo gebruiken de planten in de laatste weken de resten voedingsstoffen die in de aarde aanwezig zijn. Als de Sneeze op hun water dieet staan, zal ik hun bewatering ook iets terugschroeven van de 550 milliliter per dag naar de 500 milliliter. Die doe ik met twee redenen. De eerste is om bij de dames wat stress te veroorzaken in de hoop ze meer trichomen gaan produceren. De tweede reden is om de luchtvochtigheid iets omlaag te brengen.

(K)weekvideo

Ook deze week helaas nog met leeftijdsbeperking maar ik druk ben op zoek naar een ander locatie voor het hosten van de video’s. Deze week zien we de dames lekker aankomen. Hun toppen worden alsmaar dikker en het lijkt er op dat het meeste in de nacht gebeurt.

Volgende week in mijn kweekavontuur: hoe lang is de top van de Morning Glory? Gaat het nog goed met de twee Sneeze planten? Wat zien we daar, een nieuwe sensor?

Willie Wietman

(advertentie)