(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het sativa dominante karakter en de overgang van groei naar bloei, zorgen ervoor dat Willies Morning Glory planten wat te hoog worden dan wenselijk is. Tijd voor de nodige plantentraining! In de kleinere kweekkast strekken de twee Sneeze planten inmiddels ook de hoogte in, al wordt die groei juist wel gewaardeerd. 

Het is de achtste levensweek van de twee Morning Glory planten in de G-Kit XL en twee Sneeze dames in mijn kleinere kweekkast. De planten staan nu allemaal drie weken op het 12/12 lichtschema, en we verwelkomen in beide kweekkasten de eerste bloemetjes. Laten we maar eens een kijkje gaan nemen. Te beginnen met de Morning Glory’s in de grote G-Kit XL met de 315W CMH.

Zwanenhals…

Zoals je eigenlijk meteen wel kunt zien zijn de Morning Glory planten behoorlijk gestrekt. Dat niet alleen maar ze worden nog steeds groter en groter. Als het goed is worden ze daarna ook dikker en dikker en dan is het tijd voor de oogst, als je Henny Vrienten in Nederwiet mag geloven.
Maar voor het zover is heb ik nog wel wat onderhoud aan de dames want het is wel de bedoeling dat ze de juiste kant op groeien. Met name de plant aan de linkerkant van de G-Kit XL is behoorlijk uit de kluiten gewassen.

Om te zorgen dat het hoogteverschil tussen de twee dames niet te groot wordt, ben ik de linkerdame aan het trainen.
Hé trainen? Ga je met je plant naar de sportschool? Nee, dat zit iets anders. Een plant een bepaalde richting op laten groeien of in een bepaalde vorm dwingen noemt men het trainen van een plant. Eigenlijk valt alles wat je met je plant doet misschien onder het kopje trainen. Behalve water geven dan misschien want zonder dat gaan ze dood.

Zodoende heb ik de plant links in de kweekkast een zwanenhals gegeven. Zo’n zwanenhals vind je ook terug onder je wasbak. De hoogte van de plant na de zwanenhals is 1 meter en 21 centimeter. Ik heb ook een aantal zijtakken iets opgebonden zodat ze niet tegen de wand en deuren aan hangen.

De Morning Glory die aan de rechterkant in de G-Kit XL staat, is iets minder hoog. Met een hoogte van 1 meter en 11 centimeter is dit toch wel een mooi exemplaar. Aan deze dame heb ik nog geen extra training toegepast. Nou ja, alleen misschien de bamboestok die ik geplaatst heb ter ondersteuning. Ze groeit goed, alleen iets minder snel dan haar zus.

AEX kweekindex…

…oftewel de diagnostische gegevens aka het klimaat onder de 315 Watt CMH binnenzon. Ze hangt op een hoogte van 20 tot 25 centimeter boven de Morning Glory’s. De gemiddelde temperatuur was afgelopen week 27,04 graden Celsius. Zoals je kunt zien in de grafiek ben ik de laatste paar dagen goed aan het ventileren. Het is alleen jammer dat het steeds aan het regenen was waardoor de luchtvochtigheid erg opliep. De gemiddelde luchtvochtigheid was namelijk 50,54 procent. De bewatering van de twee Morning Glory’s is een dagelijkse activiteit en ze krijgen dan 700 milliliter water met voeding van Plagron per plant.

Sneeze vs. G-Bars

In de andere kweekkast zorgde het krachtige blauwe licht van de G-Bars voor precies het tegenovergestelde dan de Morning Glory planten. Deze lamp zorgt namelijk voor heel efficiënte planten met korte internodes, en vooral als je hem wat te laag hangt zoals ik in het begin van deze ronde deed. Sinds twee weken hangt de lamp hoger, en zijn de Sneeze planten ook lekker gegroeid maar niet te veel gestrekt.

De twee dames zijn dan ook niet alleen een stuk breder geworden maar ook een stuk hoger. De gemiddelde hoogte van de planten is op het moment 63 centimeter, en ik moest de lamp dagelijks een stukje optakelen om te voorkomen dat de dames tegen de lamp aan zouden groeien.
De Sneeze die links in de kweekkast staat is de grootste Sneeze. Deze dame is inmiddels bijna 70 centimeter hoog. Ze zit goed in de bloemen en er is al een leuke hoofdtop aan het vormen. De rechter wietplant is iets kleiner en wat slanker dan haar zus. Hierdoor lijkt ze ook wat minder bloemen te hebben maar dat zal de komende weken wel bijtrekken.

Kweekkastklimaat

Ook bij de Sneeze checken we natuurlijk even het klimaat van afgelopen week. De G-Bars LED lamp hangt zo’n 17 tot 20 centimeter boven de planten hangen en brandt 12 uur per dag. De bewatering heb ik deze week wat verlaagd. De IKEA vochtsensor lijkt toch een standje te hoog te staan. Volgens de vochtsensor hadden de dames dorst maar ze stonden voor de tweede dag op rij redelijk vochtig. Ondanks de vochtsensor in de plantenbak, voel ik toch altijd even voordat ik de wietplanten bewater of ze droog staan of dat nog er nog genoeg vocht in de aarde zit. Na het aanpassen van de instellingen van de vochtsensor geef ik de dames nu 500 milliliter water met voeding per dag.

(K)weekvideo

Deze week zien we in beide CNNBS G-Kits de eerste bloemen ontstaan. In beide kweekkasten strekken de planten zich volgens mij voor de laatste week uit. Zullen ze daarna hun energie in de toppen gaan stoppen? We gaan het zien.

Volgende week in mijn kweekavontuur: zijn de toppen al groter? Hé, zijn de dames naar de kapper geweest? Top ontwikkeling in beeld?

Willie Wietman

(advertentie)