(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het was eigenlijk wel te verwachten ook, na tientallen jaren van bangmakerij door politie en justitie. Behalve voor de buurtgenoot die thuis wietplanten kweekt, is ‘het volk’ nu ook al bang voor de bedrijven die LEGAAL wiet willen gaan kweken in het kader van de wietproef.

De propaganda doet zijn werk

Ergens volgend jaar moet die verkoop van gereguleerde cannabis van start gaan, maar nu al doen buurtbewoners van de beoogde kweeklocaties het dun in de broek, zo leren we van Omroep Gelderland.

Die laat duidelijk door de war on drugs-propaganda (“ondermijning” criminaliteit” liquidaties” “levensgevaarlijk” “brandgevaar” etc) beïnvloede burgers uit Bemmel en Huissen aan het woord over de komst van een ‘mega-wietkweker’.

En dan krijg je dus gevleugelde uitspraken als:

“Ze zeggen dat ze het met ex-mariniers gaan beveiligen. Dat geeft aan dat het niet een heel veilig iets is, want anders ga je dat niet doen”

Nou ja, zoals jullie weten ‘zeggen ze’ heel erg veel over wiet, maar zelden iets wat klopt.

Aangestoken vuurtje

Overigens was dit hetze-achtige vuurtje al eerder aan/opgestookt door de media, want wat denk je van dit artikel van vorige week: ‘Buurt ‘overvallen’ door wietfabriek in Bemmel, burgemeester gaat gesprek aan‘. Het gaat overigens om een plantage aan de Hedera in Bemmel van 2 hectare groot van het Zuid-Hollandse bedrijf Cannamax.

Soit. Nog even het actuele filmpje kijken van Omroep Gelderland van afgelopen zaterdag en duimen maar voor de betreffende wietteler dat ie überhaupt nog plantjes de grond in mag jassen daar in Lingewaard…

[openingsbeeld: VizRad/Shutterstock]
(advertenties)