(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In deze zevende kweekweek groeien de Morning Glory planten rustig verder, terwijl ze ’s nachts de broodnodige bloeihormonen produceren om tot bloei te komen. Zover is het nu nog niet maar de twee Sneeze planten beginnen wel voorzichtig te bloeien. Deze zijn deze week ook behoorlijk gegroeid door een ‘lichte’ ingreep van Willie Wietman himself. Kweekverslag:

Ik streep alweer de zevende week van deze kweek van de kalender. De Morning Glory en Sneeze planten hebben het ook weer erg warm gehad in de twee kweekkasten. In tegenstelling tot een paar weken terug hebben de dames er echter zichtbaar van genoten en zijn ze flink gegroeid. Zullen we maar eens een kijkje bij ze gaan nemen?

Hoge bomen…

De twee Morning Glory planten op de foto hierboven, hebben bijna de maximale kweekhoogte van de CNNBS G-Kit XL bereikt. De 315 Watt CMH binnenzon zou in de originele G-Kit XL niet hoger meer kunnen, maar laat ik ook hier nou een verhogingsset op gezet hebben. Juist voor de wietplanten die net iets meer hoogte nodig hebben, is er voor de G-kit XL dus ook een verhogingsset. Hierdoor heb je net dat extra stukje ruimte erbij dat je soms nodig kan hebben.

De dames staan nog steeds met z’n tweeën lekker dicht op elkaar, en recht onder hun zonnetje. De plant aan de linkerzijde heeft een hoogte van 96 centimeter, en de diva aan de rechterzijde heeft een hoogte van 86 centimeter. Het verschil tussen de dames is opvallend genoeg exact 10 centimeter. De linker Morning Glory is ook al lekker breed aan het worden.
Ik denk dat het deze week ook tijd wordt om de dames even wat verder uit elkaar te gaan zetten, zodat ze niet in elkaar verstrengeld raken. Dat is namelijk niet nodig; er is ruimte genoeg. Ik moet het alleen nog allemaal gaan benutten. Hoe ik dat wil gaan doen is wordt echter een topic voor volgende week.

Dorstige Morning Glory’s

De 315 Watt CMH heeft de gehele week op een afstand tussen de 20 en 25 centimeter boven de dames gehangen. Het is deze week de tweede week van het 12/12 lichtschema maar helaas zijn er nog geen bloemen bij de dames te vinden. De gemiddelde temperatuur was afgelopen week 28,75 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid was 48,08 procent.

Op de grafiek van de luchtvochtigheid hieronder zien we halverwege de week ineens een klein sprongetje omhoog, wat is hier aan de hand? Nou het blijkt dat ik de Morning Glory iets te weinig te drinken had gegeven. Ik heb de laatste anderhalve week verzuimd om de dames in de ochtend een controlebezoekje te brengen. Hierdoor was het mij niet opgevallen dat de Chilipulver (een vochtsensor van IKEA) druk aan het knipperen was omdat de dames dorst hadden. Daarop heb ik natuurlijk meteen wat meer water gegeven, en dan klimt de luchtvochtigheid automatisch mee.

 

De Morning Glory planten zijn deze week aardig wat meer gaan drinken. Van de 450 milliliter van vorige week gingen ze deze week naar 700 milliliter water per dag. Mét voeding (Plagron) uiteraard. Of die 700 milliliter niet wat aan de hoge kant is, daar kom ik komende week achter. Als de dames het de volgende dag nog niet op hebben ga ik het naar beneden aanpassen, en zal ik een drinkbeurt overslaan.

Terrastijd

Het is je misschien opgevallen dat deze kweekronde niet helemaal vlekkeloos verloopt, en dat klopt. Dit ligt niet aan de G-Kits of planten maar aan mezelf. Nu de corona lockdown op het einde loopt heb ik wat minder tijd voor de dames. Ook ik heb mijn terrasje gemist en dat ben ik nu stiekem een beetje aan het inhalen. Het is daarom even zoeken wat het oude normaal ook alweer was. Het is ook zo lang geleden dat ik even de tijd nodig heb om weer aan alles te wennen.

Sneeze groeit en bloeit (bijna)

De twee kleine Sneeze dames zijn inmiddels ook niet meer zo klein. Ze hebben deze week een aardige groeispurt gehad in de CNNBS G-kit met verhogingsset. Hoe is dat ineens zo gekomen? Nou, ik kreeg vorige week een tip dat als ik de G-Bars is iets hoger boven de dames zou hangen, deze meer zouden gaan strekken.

Een goede tip sla ik natuurlijk nooit af, en ik ben er dus meer aan de slag gegaan. Ik had de G-Bars eerst op een hoogte van 15 centimeter boven de dames hangen. Dat bleek dus iets te laag te zijn waardoor de dames wat lui werden en niet meer de hoogte in wilden gaan. Ik heb de lamp nu op een hoogte van 18 tot 20 centimeter boven de planten gehangen en ze groeiden vanaf dat moment ineens een stuk harder.

De Sneeze zijn deze week dus ook goed de hoogte in gegaan en hebben nu een gemiddelde hoogte van 35 centimeter. Na het aanpassen van de hoogte van de lamp zijn de dames ook meer gaan drinken. De twee Sneeze krijgen nu dagelijks 600 milliliter water, met voeding van Plagron.
Het lijkt er trouwens ook op dat de bloeifase binnen enkele dagen gaat starten, als ik de top van de Sneeze even van dichtbij bekijk.

De groei in real time

In de (k)weekvideo is deze week goed te zien dat de aanpassing aan de hoogte van de lamp boven de Sneeze na de tweede dag effect had, en dat de twee dames meteen sneller gingen groeien. Als je goed tussen de strepen doorkijkt zie je de jonge bladeren van lichtgroen naar donker veranderen.
De Morning Glory gaat ook deze week verder de hoogte in, en ook deze dames lijken er het tweede deel van de week veel meer zin in te hebben.

Volgende week in mijn kweekavontuur: nu dan wel bloemen? Het trainen van de Morning Glory, aan de slag met de camera’s.

Willie Wietman

(advertentie)