(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Kom, en kijk gezellig over Willie’s schouder mee naar de ontwikkelingen in zijn twee kweekkasten. Het is pas de derde week van de groeifase en de plantjes zijn nog klein en fijn. Hoewel… de Morning Glory dames zijn deze week flink de hoogte in gegroeid, en hebben de Sneeze plantjes daarmee voorbijgestreefd. 

Alweer de vierde week van de nieuwe kweekronde, het gaat hard! De Morning Glory planten hebben inmiddels ook hun eerste week in de G-Kit XL achter de rug. Ze hebben een lekkere week gehad, en zijn een flink stuk groter dan vorige week. De kleine plantjes vielen toen bijna niet op in de grote plantenpotten maar hebben inmiddels alweer een hoogte van 17 centimeter.

Aangenaam klimaat

De 315 Watt CMH binnenzon heb ik sinds woensdag op vol vermogen draaien. De lamp hangt 30 centimeter boven de Morning Glory dames. De verlichting gaat nog volgens het 18/6 lichtschema en de gemiddelde temperatuur was afgelopen week 25,39 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid was 44,86 procent.
De Morning Glory plantjes krijgen dagelijks en indien nodig 60 milliliter water met voeding van Plagron volgens het bijbehorende voedingsschema.

Sneeze

De twee Sneeze planten hebben hun eerste week samen doorgebracht in de G-Kit met verhogingsset. De Sneezes zijn niet veel hoger geworden maar lijken meer de breedte in te gaan.
Ik heb hier maar even de bloempotten onder de schalen laten staan, zodat ze wat dichter bij de G-Bars groeien. Ik ben ook hier gestart met voeding, en verwacht dat ze volgende week een stuk groter zijn zodat de bloempotten er onder vandaan kunnen.

De Sneeze die aan de linkerkant heeft een kronkel aan de onderzijde van de stam, waardoor ze een goede twee centimeter kleiner is dan haar zuster. De dames hebben nu een gemiddelde hoogte van 10 centimeter.

Goed toeven voor Sneeze

De G-bars heb ik 18 centimeter boven de twee plantjes hangen. Ook hier gebruik ik natuurlijk nog het 18/6 lichtschema. De gemiddelde temperatuur was afgelopen week 26,21 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid was afgelopen week 39,58 procent in de CNNBS G-Kit.

De bewatering van de Sneeze gebeurt nu bijna dagelijks, en bovendien krijgen ze nu 60 milliliter in plaats van 40 milliliter. Dat bleek echter nog nét iets te veel voor de dames, waardoor ik twee dagen moest overslaan, tot ze weer dorstig waren.

(K)weekvideo

Deze week heb ik natuurlijk ook weer een kweekvideo met beelden uit twee kweekkasten gemaakt. De Morning Glory plantjes schieten de lucht in en doen halverwege de week ineens vreemd. Ze staan wat te trillen om vervolgens wild heen en weer te dansen. Daarna staan ze weer kaarsrecht.

Volgende week in mijn kweekavontuur: zullen de Sneeze planten wat harder groeien door de voeding? Is de kronkel onderaan de stam van de Sneeze nog te fixen? Wat doen de planten in het donker?

Willie Wietman

(advertentie)