(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We tellen de tweede week van Willies nieuwe kweek en de eerste echte plantjes zijn een feit. De Sneeze dames zijn het zaailingen stadium namelijk ontgroeid, en staan inmiddels in 11-literpotten. De nieuwe Morning Glory zaadjes zijn ook uitgekomen, en staan te trappelen om hun Sneeze zusters in te halen…

Ik ben twee weken onderweg in mijn nieuwe kweek, en er is enige vooruitgang te zien. De kleine Sneeze zaailingen zijn een stuk groter geworden. Het kiemen van de drie Morning Glory zaadjes is echter geen volledig succes gebleken, jammer genoeg. Daarover straks meer; laten we nu eerst even een blik werpen bij de kleine Sneeze plantjes in de CNNBS G-Kit mét verhogingsset.

Tijd om te verpotten

De twee Sneeze plantjes zijn deze week goed gegroeid zoals je ziet. Ze zijn nu al zo groot geworden dat het potje waar ze in vertoeven wat aan de kleine kant begint te raken. En de dames zijn inmiddels ok zo dorstig, dat de aarde niet meer genoeg water kan vasthouden voor een hele dag. Toen ik gister bij de kleintjes ging kijken stonden ze al kurkdroog.

Ook vandaag was dat het het geval bij de Sneezes; ik ben dus maar meteen aan de slag gegaan. Even naar de schuur voor twee 11-literpotten en ik ben klaar voor actie. De plantjes zaten tot mijn verbazing erg vast in hun kleine potjes, maar met wat kloppen en voorzichtig schudden kreeg ik ze er netjes uit. De Sneeze dametjes hebben al redelijk wat wortels en de aarde was echt goed droog.

Nu ze in hun grotere plantenpot staan zal droog staan in ieder geval geen probleem meer zijn. En nu zijn ze ook meteen een stukje dichter bij hun binnenzon. Dat zal de snelheid waarmee ze groeien vast bevorderen.

Morning Glory

Dan zijn we nu aangekomen bij de Morning Glory; van de vier zaadjes zijn er uiteindelijk drie uitgekomen. Het niet gekiemde zaadje lijkt halverwege het opengaan te zijn gestopt. Dat is precies wat er ook met de eerste set van vier zaden van de Morning Glory was gebeurd. Wat er nu mis gaat met de zaden, ik zou het niet weten. Wat ik wel weet is dat ik nu drie plantjes heb waar ik straks mee aan de slag kan gaan. “Drie plantjes wat zeg je? Ik zie er maar twee.”

Klopt, het derde plantje is echt nog erg klein, maar ik zie groen en wat groen is kan groeien. De Morning Glory zaailingen lopen nog wel achter op de Sneezes, maar dat zal straks wel goed komen als ze verhuizen naar de G-Kit XL. Op dit moment zijn ze nog te klein om in de grote kast te staan. Daar komt ook bij dat er nu nog genoeg ruimte is in de G-kit met verhogingsset om deze plantjes zich daar even verder te laten ontwikkelen, en dat scheelt ook weer wat in de stroomkosten.

Na een kleine schoonmaakbeurt heb ik alle wietplanten weer terug in de kweekkast geplaatst. Het was de bedoeling om de Morning Glory plantjes op een schaal op een plantenpot te zetten zodat ze ook wat dichter bij de G-Bars groeien. Maar net toen ik naar de schuur wilde lopen kwam het met bakken uit de hemel! Dat klusje staat dus voor morgen op de agenda.

De week cijfers

De G-Bars binnenzon heb ik op een hoogte hangen van 28 centimeters boven de Sneezes en vanaf morgen dus ook boven de Morning Glory’s. De kleine wietplantjes staan nog onder het 18/6 lichtschema (18 uur aan en 6 uur uit). De gemiddelde temperatuur van afgelopen week was 26,45 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid is deze week goed gestegen naar 41,34 procent.

De bewatering is nog een dagelijkse bezigheid. De kleine plantjes drinken gemiddeld 30 milliliter water per dag weg. Nu nog even zonder voeding, daar zijn ze namelijk nog iets te klein voor.

(K)weekvideo

Daar is hij weer: de weekvideo. Ik had vorige week helaas niet genoeg beeldmateriaal om er wat moois van te maken maar dat is me deze week wel gelukt. Helaas zitten er wel banen in het beeld waardoor het erg flitst. Mocht je daar niet tegen kunnen, kijk dan maar niet. Mocht het je niet uit maken, kijk en geniet dan van de start van de ontwikkeling van de Sneeze en de Morning Glory wietplantjes.

Volgende week in mijn kweekavontuur: zijn de Sneeze plantjes al aan de voeding? Zijn de Morning Glory’s al verpot en verhuisd? Hé… zijn dat de nieuwe plantenpotten? Tot volgende week!

Willie Wietman

(advertentie)