(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jawel mensen, Willie Wietman is terug met een kweekverslag van de afgelopen weken. We gaan van de tiende tot en met de twaalfde kweekweek en zien hoe zowel de Morning Glory als de Sneeze toppen dikker en dikker worden. Omdat het einde nu langzaam in zicht komt, checkt Willie ook alvast de trichomen. Ze zien er verrukkelijk uit en ruiken ook al heerlijk naar frambozenjam!

Alweer de 12e week van deze kweekronde mensen, de tijd vliegt! De dames staan zeven weken op het 12/12 verlichtingsschema en bloeien enorm! De werkelijke bloei is ongeveer vijf weken geleden begonnen, toen de eerste topjes verschenen. Dat betekent dat we over de helft van de bloeifase zijn en dat het einde van de kweekronde langzaam in zicht komt. Maar voordat het zover is gaan we eerst maar eens kijken hoe de dames er deze week bij staan in de twee CNNBS kweekkasten

Morning Glory

Als eerste nemen we een kijkje in de G-Kit XL met verhogingsset. Daar staat twee schitterende Morning Glory planten. De dame aan de rechterkant staat nog steeds netjes rechtop maar is inmiddels wel topzwaar aan het worden. Ondanks een ondersteunende bamboestok is ze bovenin erg onstabiel. Tijdens het opmeten was het zelfs even spannend of ze rechtop bleef staan. Maar het is gelukt en de hoofdtop heeft inmiddels een diameter van 5,8 centimeter.

Als we de top nog iets beter bekijken zien we dat ze goed gevuld is met trichomen. Ik heb daarom ook maar weer eens de microscoop erbij gepakt en een suiker blaadje uit de top geknipt. Bij het inspecteren van het blad is goed te zien dat alle trichomen gevuld zijn. De meeste zijn al wat glazig wit aan het worden. Deze zijn de transparante fase al gepasseerd.

De tweede Morning Glory staat aan de linkerzijde van de G-kit XL en deze blokkeerde de schuifdeur met zijn hoofdtop. Ik heb geprobeerd om de top van de plant weer wat omhoog te richten maar dat is me niet gelukt. De dame is niet meer zo flexibel als toen ze jong was. Als ik haar probeer te buigen zakt ze meer terug naar deze vorm. Ik heb niet het gevoel dat het haar ontwikkeling in de weg staat, maar de tijd zal het uitwijzen. Ik laat haar voor nu lekker tegen de schuifdeur rusten en gebruikt de deur maar even niet. Het heen en weer geschuif van de deur zal de trichomen ook stuk maken en diens inhoud aan de deur smeren en dat is natuurlijk zonde!

Om een gelijk beeld te krijgen met de dame die er naast staat heb ik dit keer geen blad weggeknipt van de hoofdtop, maar van de top die het dichtste bij de lamp in de buurt is. Zoals te zien is gaan de dames aardig gelijk op. Er lijken zelfs al meer melkkleurige aanwezig te zijn. De Morning Glory heeft een bloeiperiode van 10 tot 11 weken dus het zal nog even duren voordat ik kan oogsten.

De klimaatcijfers

De klimaatgrafieken uit de G-Kit XL zijn deze keer over een wat grotere periode dan van één week. Deze week bekijken we de cijfers van de afgelopen drie weken. De 315 Watt CMH binnenzon hing de afgelopen periode 25 centimeter boven de dames. De gemiddelde temperatuur van afgelopen drie weken was 28,27 graden Celsius. De temperatuur is over deze tijd redelijk stabiel gebleven. De gemiddelde luchtvochtigheid over dezelfde periode was 53,69 procent. De laatste stijging lijkt veroorzaakt te zijn door het drogen van het beddengoed. Ik had de kamerdeur open laten staan. De bewatering van de dames gebeurt nog steeds dagelijks en dan krijgen ze 850 milliliter water met voeding van Plagron.

Sneeze ruikt naar frambozenjam

En dan zijn we aangekomen bij de kleine kweekkast; de CNNBS G-Kit met verhogingsset met daarin de twee Sneeze planten. De ongerustheid die ik een paar weken terug had heb ik nog steeds bij één van de twee dames. Als je de foto bekijkt weet je vast over welke van de twee ik het heb. Mocht je het niet zien: ik heb het over de dame aan de linkerzijde in de kweekkast.

De dame in kwestie heeft al geruime tijd last van verkleurde bladeren. Dit lijkt gelukkig niet erger te worden maar ik ben daardoor erg op mijn hoede voor toprot. Elke dag inspecteerde ik de gehele top of alles er nog gezond uitziet en of alle bladeren nog wel vastzitten.

Wat ik ook altijd even doe is de ventilatie even voor een minuut of twee uitzetten, en dan in de kast ruiken of er geen zure lucht in de kast hangt. Tot nu toe ruikt het superlekker! Niet zuur, maar wel naar frambozenjam. Toen ik dat rook heb ik er meteen een weckpot bij gepakt met de Sneeze van de vorige kweekronde, en die rook bijna identiek naar frambozenjam. De dame rechts staat er netjes bij, alleen krijgt ze hier en daar wat gele puntjes aan de bladeren. De diameter van de top aan de linkerzijde van de kast is 5,5 centimeter en rechts is dat een diameter van 4,4 centimeter.

De trichomen van Sneeze…

…lijken in een iets verder gevormd stadium dan die van de Morning Glory planten. Naast de melkwitte harsdruppels zijn er hier ook al de nodige amberkleurige trichomen gespot. Deze zijn iets meer aanwezig bij de dame aan de linkerzijde. De Sneeze heeft een bloeiperiode van 9 tot 10 weken maar ik denk dat deze dames een weekje eerder klaar zijn. Voor de zekerheid ga ik volgende week maar vast starten met spoelen. Spoelen is het water geven zonder voeding. De bewatering van de Sneeze planten gebeurt ook dagelijks en de dames krijgen dan 550 milliliter water met voeding.

(K)weekvideo

Deze week heb ik twee mooie video’s klaarstaan. Maar mijn vrienden bij Youtube hebben helaas wel ineens besloten dat je voor een deel van mijn nieuwe video’s achttien jaar of ouder moet zijn om te kijken. Dit heeft als gevolg dat je ingelogd moet zijn om ze te kunnen zien. Ik kan er helaas niks anders van maken voor nu, maar toch veel kijkplezier gewenst.

Week 11 van Sneeze en Morning Glory

De top van de Sneeze wordt tussen de strepen door steeds dikker. De hoofdtop van de Morning Glory zakt weg door het toenemende gewicht. De top die nu het dichtst bij de lamp groeit ontwikkelt zich snel.

Week (10, 11 &) 12 van Sneeze en Morning Glory

Deze week wat extra aandacht aan de top van de Morning Glory die het dichts bij de lamp groeit. Ik heb de beelden van de afgelopen 21 dagen erbij gepakt en ingezoomd op de top in wording. En wauw wat gaat het ineens snel zeg!

Volgende week in mijn kweekavontuur: zijn de Sneeze planten al klaar voor de oogst? Staat de Morning Glory nog rechtop? Hoe staan te trichomen er nu voor?

Willie Wietman

(advertentie)