(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)
Big Bud

Jawel, Big Bud. Want hoewel deze indica al heel wat jaartjes meegaat is het nog steeds de indica bij uitstek om grote opbrengsten mee te kweken. De Big Bud van vandaag de dag is bovendien allang niet meer dezelfde soort die in de jaren ’80 vanuit Amerika kwam overwaaien. Ze staat wel nog steeds bekend om haar enorme productie, en die is in de loop der jaren alleen maar beter geworden. 

Zoals je van een wietsoort met de naam Big Bud mag verwachten, is het een uiterst commerciële wietsoort. Dit is altijd al zo geweest maar door de originele klassieker uit de jaren ’80 met Skunk #1 en Northern Lights te kruisen heeft Sensi Seeds de soort nog beter gemaakt. De Big Bud van vandaag de dag is daardoor nog wat makkelijker te kweken, en heeft een verhoogde natuurlijke weerstand tegen schimmels en plagen.

Ideaal voor SOG

Big Bud is een wietsoort die alom geprezen wordt vanwege recordoogsten, maar dat is zeker niet het enige dat deze klassieker te bieden heeft. In de kweekruimte zul je merken dat het een sterke wietsoort is die tegen een stootje kan. Een typische Big Bud plant ontwikkelt de meest reusachtige en compacte toppen rond de hoofdstam, en is daarmee ideaal voor een sea of green opstelling. Aan de andere kant reageert ze ook goed op plantentraining en worden ook met de SCROG-methode zeer mooie resultaten gehaald.

Genetisch is ze voor zo’n 85% indica dominant wat ervoor zorgt dat ze makkelijk binnen te kweken is. Big Bud wordt namelijk niet enorm hoog en heeft slechts een bloeitijd van 50 tot 65 dagen nodig om haar grote toppen te produceren. Het is daarbij niet ongewoon dat takken bezwijken onder hun eigen gewicht maar dat is makkelijk op te lossen met wat ondersteuning.

Cupwinnaar

Zogezegd heeft Big Bud echter wel wat meer te bieden dan een dikke opbrengst alleen. Het is dan ook niet voor niets dat de soort een High Times Cannabis Cup in de wacht sleepte in de categorie indica. Toppen van de klassieker zijn namelijk rijkelijk bedeeld met trichomen, en hebben een heerlijke zoete en fruitige smaak met een kruidig vleugje. De smaak doet sommige liefhebbers denken aan stroop, al zou dat ook kunnen komen omdat de toppen zo plakkerig zijn.

Als indica geeft Big Bud je een zeer krachtig en sterk lichamelijk ontspannen gevoel, verdovend en pijnstillend. Lachkicks en euforie worden soms echter ook gerapporteerd, en wellicht is dat de invloed van de 15 procent aan sativa genen die de soort ook in zich heeft.

  • Soort: indica dominante wietsoort (85% indica)
  • Genotype: Big Bud, Skunk #1, Northern Lights
  • Geslacht: gefeminiseerd (ook verkrijgbaar als autoflower en regulier)
  • Bloeitijd: 50 tot 65 dagen
  • Geur/smaak: zoet, fruitig, licht kruidig
  • Effect: ontspannen, verdovend, body stone
  • Zadenbedrijf: Sensi Seeds
(advertenties)