(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoe snel en massaal de publieke opinie in de Verenigde Staten omslaat in het voordeel van cannabis, blijkt kraakhelder uit een peiling van NBC News en Wall Street Journal. Gevraagd naar wat het meest schadelijk is, scoort suiker veel hoger dan wiet!

NBC News en Wall Street Journal, twee gerenommeerde media die je kunt vergelijken met de NOS en het Financieele Dagblad in Nederland, ondervroegen telefonisch duizend Amerikanen van 18+ jaar en van alle politieke stromingen. De uitkomsten zijn op zijn minst een enorme pluim op de hoed van pleitbezorgers van een liberaal wietbeleid. En het gaat snel in Amerika, na de legalisering in Colorado is het bijna zoeken naar die speld in de hooiberg om nog wat War on Drugs-restanten te vinden…

Twee keer zoveel Amerikanen denken dat suiker schadelijker is dan wiet

Twee keer zoveel Amerikanen denken dat suiker schadelijker is dan wiet

What’s worse for your health: a candy bar or a joint?

Dat is wat de mensen gevraagd werd deze week, en hun antwoord luidde overduidelijk: snoep! De respons op de vraag welke van de vier substanties ze dachten dat het meest schadelijk was – alcohol, tabak, wiet of suiker –  is ontluisterend voor crimefighters à la Ivo Opstelten. Dit is de uitkomst:

1. Tabak  49 procent

2. Alcohol  24 procent

3. Suiker 15 procent

4. Cannabis 8 procent

Jongeren weten meer van wiet dan van Oekraïne

Een ander positief signaal voor de cannabiswereld is dat de jongvolwassenen die deelnamen aan de peiling, het nieuws over legalisering van wiet op de voet volgen. Van alle Amerikanen tussen 18 en 35 jaar heeft maar liefst 57 procent ‘veel nieuws gehoord, gelezen en gezien’ over marihuana. Ter vergelijking; de omstreden gezondheidshervorming van hun president – Obamacare – haalde 44%, de Russische invasie in Oekraïne scoorde 39% en het juridisch getouwtrek over het homohuwelijk (in de VS een big issue) behaalde 34%.

 

 

(advertenties)