(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoewel wij Albanezen een bijzonder sympathiek volkje vinden – vooral vanwege hun wietteelt capaciteiten en smokkelkunsten – gaat het niet helemaal goed daar op de Balkan. De overheid wil dolgraag bij de EU en sloopt de hele cannabisbranche: in 2014 is er al voor 6,4 miljard euro wiet vernietigd!

Man man, elke bericht wat we dit jaar schrijver over het schitterende maar straatarme Albanië wordt triester van aard. Het begon in april nog allemaal prima met het feestelijke bericht: ‘Lazarat, wereldkampioen wietteelt!’, waarin we melden dat de slechts 2000 inwoners van dit dorpje in Albanië goed waren voor 900.000 kilo wiet per jaar, ofwel zoveel dat het ongeveer een derde is van het complete Bruto Nationaal Product van het land.

Dit zien we dus niet meer in Albanië, hardwerkende wietboeren aan het oogsten...

Dit zien we dus niet meer in Albanië, hardwerkende wietboeren aan het oogsten…

Maar dat hadden we dus beter niet kunnen doen, want koud twee maanden daarna werden we gedwongen om het bericht ‘Politie schiet wietdorp Lazarat kapot‘ te publiceren. Dagenlang werd dit prachtige, vlijtige dorpje belegerd door politie en militairen, 800 man in totaal. En hoewel de inwoners dapper terug vochten, verloren ze toch deze ongelijke strijd. De hele oogst van 2014 naar de knoppen bovendien!

“Albanië is geen drugsland meer”

En nu, weer een paar maanden later blijkt dat de Albanese overheid de (anti-)wietsmaak te pakken heeft en volop doorgaat met het arresteren van hardwerkende tuinders en het vernietigen van prachtige wietvelden. Een trotse minister van Binnenlandse Zaken kon deze week melden dat er tot dusver al voor 6,4 miljard euro aan cannabis vernietigd is. Volgens deze Saimir Tahiri goed voor 60 procent van het BNP (vraag ons in godsnaam niet waarom die Albanezen alles omreken naar percentages van het Bruto Nationaal Product). Meer dan 102 ton wiet is er kapotgemaakt door de autoriteiten en daarbij werden er 1.900 personen aangeklaagd of gearresteerd. Het ooit zo florerende wietdorp Lazarat is verantwoordelijk voor meer dan de helft hiervan…

Minister Tahiri verklaart dan ook dat “Albanië niet langer een land is waar drugs worden geproduceerd. Hij zweert ook “een absoluut gevecht tegen drugs en zwart geld”, dus voorlopig hoeven we er niet meer naartoe voor een fijne vakantie 🙁

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)