(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Potgrond met een RHP keurmerk is netjes, schoon en kiemvrij maar bevat verder ook geen nuttige schimmels om je wortels te beschermen. Jammer, want planten hebben enorm veel baat bij schimmels zoals trichoderma. Ze beschermen de wortels en breken afvalstoffen af, gelukkig kun je ze wel gewoon zelf toevoegen.

Ziekteverwekkende schimmels en ongewenste bacteriën die de wortels aantasten hoef je doorgaans niet toe te voegen. Nee, helaas komen deze naarlingen je planten gewoon op de bonnefooi bezoeken. De nuttige schimmels in Canna Aktrivator kunnen de wortels hier gelukkig wel tegen beschermen. Hierdoor kunnen ze zich ongestoord en beter ontwikkelen, en we weten allemaal dat een uitgebreid en gezond wortelstelsel beter functioneren.

Het product is speciaal ontwikkeld voor organische substraten, of in gewone mensentaal: aarde en kokos. Het goede goedje bestaat uit verschillende kleisoorten en beschermende bodemschimmels. De klei heeft een bufferende werking en zorgt dat het voedingswater beter wordt vastgehouden waardoor je plant ook minder snel droog komt te staan.

Trichoderma

Trichoderma zijn nuttige schimmels die in symbiose leven met de wortels

De trichoderma in Aktrivator vormt een symbiose (samenwerking) met de wortels van je plant. Het omringt ze en voedt de wortels in ruil voor stoffen die de wortels afscheiden. Het produceert ook stoffen die giftig zijn voor slechte bacteriën welke de schimmel als voedsel gebruikt, en daarmee de wortels weer beschermt.

Canna Aktrivator is verkrijgbaar als poeder of korrels die je slechts een keer hoeft toe te voegen. De korrels kun je aan het begin van de kweek gewoon door de aarde mengen, het poeder kan opgelost worden in water zodat je het gemakkelijk met een gieter kunt geven.

Meer informatie over Aktrivator vind je hier op Canna.nl

(advertentie)