(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Er komt geen einde aan de opmars van wiet in de VS. Volgens een recent Gallup-onderzoek blijkt dat 13 procent van alle volwassenen – zo’n 33 miljoen mensen – regelmatig blowt, vergeleken bij 7 procent in 2013. Bovendien bestaat er volgens het onderzoek geen stereotype blower.

Die 13 procent is dus een verdubbeling vergeleken bij drie jaar geleden. Bovendien heeft inmiddels 43 procent van de Amerikanen het minstens één keer gerookt, vergeleken bij 38 procent in 2013. En stereotypes van blowers kunnen de deur uit, want volgens het onderzoek kwamen de deelnemers van verschillende etnische en sociale achtergronden. Belangrijk nieuws, aangezien recreatief blowen binnenkort in 9 staten legaal zal zijn. Het onderzoek werd uitgevoerd door het bekende Amerikaanse enquêtebureau Gallup.

gallup grafiek 2014

Volgens Gallup heeft inmiddel bijna de helft van alle Amerikanen ooit minstens één keer geblowd [grafiek: Gallup]

Open minded

De Amerikanen worden steeds meer open minded over wiet. Vorige week schreven we al dat veel Amerikaanse tieners nu liever blowen dan drinken. Zelfs in Florida, een van de minst wietvriendelijke staten, is recent een eerste mediwietwinkel geopend in de hoofdstad Tallahassee. In 25 staten – dat is min of meer het halve land – is mediwiet nu legaal en zowel mediwiet als recreatieve wiet is legaal in Colorado, Washington, Alaska, Oregon en het District of Columbia (hoofdstedelijk district).

San Francisco = wiethoofdstad

Gemiddeld heeft 7,7 procent van de Amerikanen (zo’n 20 miljoen mensen) de afgelopen maand één of meerdere keren geblowd. Zo blijkt uit cijfers van SAMHSA (Substance Abuse and Mental Health Services Administration). Zij onderzochten 204.000 blowers tussen 2012 en 2014. De wiethoofdstad van de VS is San Francisco, hoewel hier alleen mediwiet legaal is. 15 procent van de inwoners – volwassenen én tieners – blowen elke maand. In het zuiden van het conservatieve Texas is dit minder dan 4 procent, een nogal groot contrast.

Arcview Market Research verwacht een enorme toename in verkoop van medi- en recreatieve wiet de komende jaren…

marijuanastats

 

 

 

 

Florida blijkt achter

Maar de toename heeft niet per se te maken met een grotere waardering voor het groene goed. In Florida, zelfs in het zonnige Miami, zijn mensen bang over de effecten die regelmatig blowen zou kunnen hebben op mensen. Nou, dat zal beperkt blijven tot langere rijen bij de supermarkt en fastfoodketens vanwege de munchies.

[Openingsfoto: danielfela, Shutterstock.com]
(advertenties)