(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een jointje draaien, een pijpje stoppen, een bong vullen, spacecake bakken… een aantal manieren om stoned te worden. Toch is er één methode die volgens medici het beste is van allemaal: met de vaporizer oftewel een verdamper! Wij vertellen je alles over het hoe & waarom.

Het is geen goedkoop alternatief vergeleken bij een pijp of bong. Desondanks zijn er een heleboel redenen waarom stoners het in hun achterhoofd moeten houden om deze high-tech apparaten aan te schaffen. In Israël, waar mediwiet legaal is, staan verdampers in zieken- en bejaardenhuizen. De Volcano Medic Vaporizer is een erkend medisch apparaat in Canada en de EU.

Hier zien een aantal van de redenen waarom je cannabis beter kan verdampen dan roken:

vaporizer groot

Een blowers nieuwe beste vriend?

Beter voor de longen

Hoewel het niet bewezen is dat wiet roken longkanker veroorzaakt, kan een brandende joint wel teer en kankerverwekkende stoffen produceren, die de longen kunnen irriteren en kunnen leiden tot chronische bronchitis. Een vaporizer verhit marihuana op een lagere temperatuur dan bij verbranding. Vervolgens komt er een damp vrij die je kunt inhaleren en die nog steeds de actieve medische ingrediënten bevat (cannabinoïden), maar zonder de schadelijke bijproducten. De verdamper zou stofjes aanmaken die je longen beschermen tegen irritatie en luchtwegklachten die bij roken kunnen ontstaan.

Betere dosis

Volgens een gezamenlijk onderzoek van NORML in Californië en MAPS (Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies) kan met een vaporizer 46 procent van de aanwezige THC in damp omzetten, terwijl bij blowen maar 25 procent vrijkomt. Uit een onderzoek gepubliceerd in de Journal of Psychoactive Drugs blijkt dat je voor verdamping een minder grote hoeveelheid wiet nodig hebt. Door de efficiëntie zullen wietfreaks wellicht inzien dat het betere effect de hoge kosten goed maakt.

Bijwerkingen

Patiënten voelde zich functioneler nadat ze cannabis hadden verdampt en gaven het een hoge beoordeling wat betreft positieve bijwerkingen, zo blijkt uit het laatstgenoemde onderzoek. Er werden geen specifieke bijwerkingen onderzocht, maar volgens sommigen zorgt verdampen voor een high die helderder aanvoelt in je hoofd. Je hoeft maar korte en kleine pufjes te nemen, terwijl je bij blowen veel dieper en langer moet inademen. Dat laatste ervaren beginnende stoners vaak als onprettig.

Verschil

De effecten van marihuana zijn natuurlijk bij iedereen anders, dus zal een verdamper niet voor iedereen de beste manier zijn. Overleggen met een gezondheidsexpert en zelf experimenteren is de beste manier om erachter te komen op wat voor manier jij het meest kunt genieten.

(advertenties)