(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vorige week hebben je kunnen lezen hoe de Bubbleman een rigoureus besluit nam en zijn hele systeem van nieuwe Power Plant stekken voorzag vanwege een algenplaag. Gelukkig stonden de 5 dames nog maar twee weekjes en gelukkig voelen de 5 nieuwe dames zich meteen thuis bij de Bubbleman!

Hallo mensen,

Zoals jullie weten heb ik vorige week nieuwe stekken geplaatst. Ik ben er achteraf niet rouwig om hoor; de stekken stonden nog maar twee weken en bovendien ben ik weer een wijze kweekles rijker. Namelijk dat je ervoor moet zorgen dat een waterreservoir, zeker met voeding altijd in het donker moet staan. Als er licht bij komt komen er ook razendsnel algen in het systeem en dat verstopt de boel.

 

Links het Growtool systeem van de Bubbleman, rechts zie je dat zijn nieuwe stekken zich er nu wel heel lekker voelen.

Nadat ik het hele systeem schoon had gemaakt en het lichtdicht had gemaakt was het tijd om de nieuwe stekken te plaatsen. Deze voelden zich gelijk goed en zijn de afgelopen week explosief gegroeid. Je kunt echt zien dat het aeroponics systeem wonderen doet voor wortels! Deze bevinden zich namelijk in een bak waar ze constant besproeit worden met water. Hierdoor krijgen de wortels ontzettend veel zuurstof en daar houden ze van!

Als je wel eens op hydro hebt gekweekt, dat weet je dat wietplanten daarop een stuk sneller groeien en dikkere toppen ontwikkelen. Dat heeft aan de ene kant te maken met het goed aan kunnen sturen van de voeding, maar aan de andere kant ook met de wortels. Die ondervinden in een hydrosysteem namelijk nauwelijks weerstand en bevinden zich in een zeer zuurstofrijke omgeving. En bij een aeroponics systeem zoals dit krijgen de wortels helemaal veel zuurstof, daarom wilde ik dit systeem ook erg graag testen.

Wortels krijgen ontzettend veel zuurstof in aeroponics systemen waardoor ze als kool groeien

Grote planten

Het is moeilijk om jullie de worteltjes te laten zien omdat ze zouden beschadigen als ik ze door de kleine opening omhoog zou tillen. En na het algen gedoe neem ik liever geen risico meer met deze planten. De twee foto’s hierboven zijn dan ook genomen bij het schoonmaken van het systeem voor de komst van de nieuwe stekken. Maar aan het einde van de cyclus zal ik de wortels laten zien, tegen die tijd zal het een enorm worteltapijt zijn in de bodem van het Growtool systeem want ik ben van plan om deze dames lekker groot te laten worden. Voorlopig zal ik de planten daarom nog 18 uur licht geven zodat ze lekker lang kunnen groeien.

mooiedame

De nieuwe stekken slaan goed aan op het systeem. Deze dame heeft het enorm naar haar zin zoals je ziet

Ik heb het filter van de pomp gecontroleerd zodat ik zeker weet dat dat nu schoon is. Het filter is erg makkelijk want dat zorgt ervoor dat de voedingsoplossing zonder mijn tussenkomst vanzelf gereinigd wordt. Ik betrap mezelf er nog wel op dat ik gemakkelijk even met mijn handen in het water zit. Dat is niet slim van mij, want natuurlijk moet ik eigenlijk EERST even de stroom van de pomp uitschakelen, je weet het maar nooit, veiligheid voor alles mensen.

Tot volgende week!

Bubbleman

Wie geïnteresseerd is in de Growtool aeroponics of eb en vloed systemen kan hier meer informatie over vinden op bestgrowproducts.com. Deze site specialiseert zich in innovatieve kweekproducten.

(advertenties)