(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Venijnige aanvaring tussen Washington D.C. en Nederland, dat in deze fittie vertegenwoordigd wordt door de ambassade in de Amerikaanse hoofdstad. Want we hoeven toch verdorie niet zo maar alle beledigingen te slikken van buitenlandse nitwits, wat jij?

Afgelopen week werd cannabis eindelijk legaal in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. Weliswaar zonder distributie- en verkoopketen (dispensaries) en belastingsysteem – mag niet van congres – maar de inwoners mogen er nu zelf wiet kweken. Drie planten per persoon, maximaal zes per huishouden, dat is toegestaan volgens Initiative 71.

Home grow; home use

flyer dc

Verder mag er eigenlijk helemaal niet zoveel in het District of Columbia, waarin de stad ligt. En om dat eens goed erin te peperen bij de bevolking – het motto dat de stad als een mantra blijft herhalen is dan ook ‘ Home grow; home use’ – werden er flyers gemaakt en hield burgemeester Muriel Bowser een praatje tegenover de pers. En daar ging het mis, want ze verklaarde dat de mensen gerust konden zijn en niet bang hoefden te zijn voor deze legalisering van recreatieve wiet: “Washington D.C. wordt geen Amsterdam!”

Amsterdam strenger dan Washington D.C.

En die uitspraak schoot de Nederlandse ambassade in Washington even totaal in het verkeerde keelgat. Nog dezelfde dag (hulde, wie zegt daar dat ambtenaren nooit het gas erop gooien?) reageerde de diplomaten met een betoog waarin ze haarfijn de cannabispolitiek van Washington en Amsterdam naast elkaar legden. En wat blijkt dan? Dat we in Amsterdam behalve meer cultuur en fietspaden, een veel strenger softdrugsbeleid hebben dan in de Amerikaanse hoofdstad! Dus, goeie snelle reactie van ‘onze mensen’, maar eigenlijk wel met een vrij trieste inhoud…

Nou ja, check die shit zelf maar op onderstaand plaatje dat The Netherlands Embassy in Washington, D.C., United States de wereld in hielp:

washington-amsyterdam beeldje

 

(advertenties)