(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Sinds kort is de website Coffeeshopvacatures.nl actief. De vacaturebank brengt vraag naar en aanbod van vakbekwaam coffeeshoppersoneel samen. Een dergelijk initiatief bestond nog niet en inmiddels hebben meer dan 20 exploitanten uit Amsterdam, Noord-Brabant en de regio Utrecht gebruik gemaakt van de service.

Goed personeel vinden lastige opgave

We vroegen ons af hoe dit idee tot stand is gekomen. Initiator Willem vertelt dat het zoeken naar vakbekwaam personeel telkens weer een lastige opgave blijkt te zijn voor de coffeeshopexploitanten die hij spreekt. Adverteren via Marktplaats of werven ‘via via’ blijkt niet altijd het gewenste resultaat op te leveren.

Vacaturebank

De vacaturewebsite is de oplossing en werkt relatief simpel. Coffeeshopexploitanten kunnen – elke dag van de week – een vacature aanleveren die wordt geplaatst in de vacaturebank en tegelijkertijd onder de aandacht wordt gebracht via Indeed, Twitter en andere kanalen. Door het grote bereik zijn reacties binnen enkele dagen na plaatsing gegarandeerd. Deze reacties komen via de ‘doorstuurservice’ terecht in de mailbox van de coffeeshopexploitant die na een eigen selectie de gewenste kandidaten kan uitnodigen. Het proces kan ook geheel uitbesteed worden aan Coffeeshopvacatures.nl

Payroll-service

Uiteindelijk is het aan de coffeeshopexploitant om de medewerker zelf in dienst nemen. Het is ook mogelijk om dit dienstverband te laten lopen via de ‘payrollplus service’ van Coffeeshopvactures.nl waarbij een cao wordt gehanteerd die gunstiger is dan de algemene horeca cao. Erg interessant omdat de exploitant de werknemer pas na 5 jaarcontracten in vaste dienst hoeft te nemen in plaats van na 3 (jaar)contracten.

nw

Ervaring en database

Initiator Willem ondersteunt sinds 2010 coffeeshopexploitanten uit het hele land op het gebied van personeelsbemiddeling. Hij beschikt over een unieke landelijke database met direct beschikbare coffeeshopmedewerkers.

Meer info via www.coffeeshopvacatures.nl

 

(advertenties)