(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Woensdag is van oudsher gehaktdag in Nederland. En wietboompjes omhakken, dat doen ze maar wat graag bij de vaderlandse politie. In. Roosendaal, de stad die zo “slim” was om in 2009 per direct alle coffeeshops te sluiten, was het zodoende weer eens prijs. Op straat zagen we zomaar 26 kilo wiet liggen, klaar om te worden vernietigd door de justitiële gehaktmolen.

Drietrapsraket voor de onzalige aanpak van de politie

Waarom er zo graag op wiet(planten) wordt gejaagd door de politie heeft meerdere, elkaar versterkende oorzaken. Om te beginnen gaat hier de aloude Duitse volkswijsheid ‘Befehl ist Befehl’ op, wat zoveel betekent als dat je “een bevel opvolgt zonder vragen te stellen” en “omdat je niet anders kan”. Inderdaad, steengoeie argumenten.

Daar komt bij dat ook de politie in zekere zin moet presteren voor haar miljardenbudget, een pot met geld die gevuld wordt door de belastingbetalers onder ons. Elke plant, een gram wiet of zelfs lege potten tellen als een “score” hierbij.

De politie kán daarnaast ook heel makkelijk scoren, omdat ze dagelijks gemiddeld 12 telefoontjes krijgen met tips over wiet. Belletjes van door war on drugs-propaganda bang gemaakte burgers via een anonieme kliklijn. Een fantastisch systeem die ‘Hollandse Hennepoorlog’, nietwaar?

De politie doet in elk geval niet wat ‘het volk’ wil

Nou ja, cannabis is natuurlijk niet tegen te houden, zeker niet door leugens en onzin. En dus blijven we hier in Nederwietland maar met zijn allen als een hondsdol roedel honden om elkaar heen draaien: politie, justitie, bestuur en politiek aan de ene kant. Eén miljoen cannabis consumenten en -patiënten, waaronder minstens 100.000 (thuis)kwekers, aan de andere kant.

Met het onnozel (gehouden) brave volksdeel, dat overigens voor tweederde VOOR LEGALISERING van cannabis is, ertussenin. Die 65% vóór legale wiet dateert van een Maurice de Hond-peiling… uit 2013!

Toen was wiet bijvoorbeeld nog helemaal nergens op aarde legaal, dus benieuwd wat er nu – nadat o.a. Canada, Uruguay, Duitsland, Luxemburg, Malta, Jamaica, Thailand en grote delen van de VS cannabis hebben gelegaliseerd – voor een meerderheid zou uitrollen.

There it is people, all the fruit of your tax money that we will never enjoy

Gaan we nog ff hakken dan?

Woensdag gehaktdag, zei je? Juist, het gedoe in het vrijwillig coffeeshoploze Roosendaal haalde zelfs de landelijke politiesite, wat de waanzin van alledag toch maar weer eens aantoont. Wij volstaan met een screenshot van het geleuter, want we zijn hard op weg naar de plee nu…

(advertentie)