(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ook cannabisadvocaat en RollingStoned-columnist Maurice Veldman wipte over van Amsterdam naar Barcelona, om Spannabis te bezoeken. Als geen ander bekend met de Nederlandse situatie duidt hij de verschillen tussen beide landen. En hij begint vast aan een cursus Spaans…

Cannabis anno 2015, onomkeerbaar professioneel

spannabis-2015_domingo-22-_2_

Nederland staat stil maar de rest van de cannabiswereld gaat vol-gas vooruit…

Het zag er afgelopen weekend allemaal zeer professioneel uit in Barcelona tijdens de jaarlijkse Spannabis, ’s werelds grootste beurs op het gebied van cannabis. Een keur aan gefeminiseerde cannabiszaden, voedingssupplementen, zadentellers, knipmachines en andere hulpmiddelen voor de kweek passeerde de revue in de vele stands op een vloeroppervlak van tienduizenden vierkante meters.

Er werden ervaringen uitgewisseld en informatie verstrekt om tot de beste kweekresultaten te komen. Het was opvallend te zien dat de ontwikkelingen een hoog hightech karakter hebben bereikt en in omvang en professionaliteit onomkeerbaar zijn.

Bangmakerij in Nederlandse polder

Dit laatste lijkt een overbodige opmerking, maar als we de ontwikkelingen van deze maand in Nederland bekijken dan valt op dat het polderdenken tot een tegengestelde ontwikkeling heeft geleid, waardoor Nederland op een dramatische achterstand is terechtgekomen.

In Amsterdam ontvang ik voornamelijk brieven van justitie die een volstrekt verkeerd geven van het nieuwe art. 11a Opiumwet. Zo bestond de hoofdofficier in Haarlem het om in een brief te beweren dat ‘alle voorbereidingshandelingen met betrekking tot stoffen op lijst II strafbaar zijn, dus ook van illegale hennepteelt.’ Hij vergeet te melden dat het leveren van artikelen aan de thuisteler helemaal niet strafbaar is. Mensen, laat je niet bang maken voor deze reactionaire en juridisch onjuiste bangmakerij.

De officier van justitie vergeet te melden dat het leveren van artikelen aan de thuisteler helemaal niet strafbaar is. Mensen, laat je niet bang maken voor deze reactionaire en juridisch onjuiste bangmakerij

In Barcelona viel tijdens gesprekken met bezoekers, die vanuit de hele wereld waren samengekomen, op te maken dat het definitief gedaan is met het Amsterdamse tolerante imago dat decennia wereldfaam bezorgde en garant stond voor stromen toeristen.

Barcelona, het Amsterdam van de jaren tachtig….

spannabis-2015_domingo-22-_4_

Voor het betere cannabisklimaat moet je tegenwoordig niet meer in Amsterdam zijn maar bijvoorbeeld in Barcelona…

De bezoekers van de beurs creëerden gezamenlijk een mooi sfeerbeeld dat het meest deed denken aan het Amsterdam uit de 80’er jaren. Ook hier was de vergelijking met het huidige Amsterdam bijzonder pijnlijk.

De Nederlandse generatie die destijds als student met volle teugen genoot van het tolerante leefklimaat zorgt er nu voor deze tolerantie voorgoed om zeep te helpen.

Dat de wereldwijde reputatie van Amsterdam voorgoed naar de knoppen is bleek bijvoorbeeld uit het feit dat de jaarlijkse Cannabis Cup die High Times al 26 jaar in Amsterdam organiseert niet meer terug zal komen. Door heldhaftig optreden van burgemeester Van der Laan in november vorig jaar werd de Expo platgelegd, hoewel er niets gebeurde dat bij wet verboden is. De Amerikanen gaan dit jaar naar verluidt naar Jamaica. Amsterdam wordt gemeden.

Na Opstelten komt drie keer niks

Wij moeten het intussen doen met een kersverse minister van justitie en veiligheid, die zich nu al een waardige opvolger van zijn voorganger Opstelten toont door in mei 2012 te tweeten dat hij mensen kent die aan wiet en hasj gestorven zijn. Elke vorm van redelijk denken is verleden tijd.

Ik ga Spaans leren.

 

(advertentie)