(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wij vinden dat iedereen ook tijdens de feestdagen zou moeten kunnen genieten van heerlijke cannabisrecepten. Daarom hebben we voor jullie een menuutje van drie gangen samengesteld. Zoals bij elk recept is het passen en meten, dus wees vooral verstandig met de hoeveelheden van de ingrediënten. Eet smakelijk! 

Voorgerecht: cannabis- crèmesoep (6 personen)

cannabis soepIngrediënten: 

600 cl groentebouillon

120 gram fijngesneden broccoli

4 eetlepels cannaboter

30 gram gesneden gele ui

120 gram selderij

1 eetlepel bloem

400 cl room

Bereiding:

1. Breng de groentebouillon aan de kok in een grote pan op hoog vuur, voeg de broccoli toe en laat het 5 minuten koken

2. Smelt de cannaboter in een pan van gemiddelde grootte op een middelhoog vuur, laat dan de ui en selderij 3 minuten sauteren. Sprenkel de bloem erbij waardoor het een dik mengsel wordt.

3. Voeg dit mengsel toe aan de bouillon en zet het vuur laag. Voeg de room toe en laat het 5 minuten pruttelen. De soep zou nu dik moeten worden. Als het klaar is meteen opdienen en genieten!

TIP: Het kan zijn dat je nog nooit cannaboter gemaakt of gebruikt hebt. Geen nood, met DIT recept kun je het leren.

Hoofdgerecht: krokante cannabis kippenborst-en dijen 

Geïnspireerd door een restaurant uit Portland, Oregon. Lekker krokant van buiten, mals van binnen. Je kunt het in principe met alle dij of borststukken doen. En de saus die overblijft is heerlijk om wat brood in te dippen.

kip wiet receptIngrediënten

6 kippenborsten

6 kippendijtjes

Zout en peper

6 eetlepels olijfolie

6 eetlepels cannabisolie

6 teentjes knoflook fijngesneden

3 theelepels verse tijm

120 gram cannelini of andere bonen, afgegoten

400 cl kippenbouillon

120 gram andijvie, spinazie of snijbiet

Bereiding:

1. Leg de kip op een snijplank of bord en besprenkelen met zout en peper

2. Gaar de kip voor in een koekenpan met olijfolie. Plaats het daarna op een bakplaat en zet het in de oven. Laat dit ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven staan.

3. Maak de koekenpan schoon. Voeg daarna 6 eetlepels cannabisolie toe aan de pan en voeg de knoflook, bonen en de bouillon toe. Zorg dat niks aan de bodem van de pan blijft plakken. Laat dit 3-4 minuten bakken. Voeg de groentes toe en doe de kip terug in de pan op laag vuur voor 4-5 minuten.

4. Verdeel de kip over zes borden. Schep de saus, bonen en groentes rond de kip.

Nagerecht: cannabis-limoentaart 

Lekker fris en makkelijk!

limoenwiettaartIngrediënten voor de vulling:

3 theelepels limoenschil

200 gram suiker

1 pakje gelatine

Schijfjes limoen

200 gram pistachenoten

4 eieren

1/2 theelepel(s) zout

Slagroom (gezoet)

120 cl limoensap

Voor de korst:

120 gram bloem

50 gram cannaboter, gesmolten

50 gram suiker

1 grote eierdooier

Een snufje zout

Voor de vulling:

300px-Swedishchef-myspaceDoe de gelatine in water. Laat dit vijf minuten zacht worden en voeg dan de eierdooiers, limoensap, zout en de helft van de suiker toe. Doe het mengsel in een pan op een middelhoog vuurtje en continue roeren. Zodra het mengsel begint te koken, haal je de pan van het fornuis en doe de 2 theelepels limoenschil erbij. Giet het mengsel in een schaal en laat het afkoelen in de koelkast totdat het bijna geleiachtig is. Voeg langzaam de suiker die je nog overhebt aan kluts het totdat er stijve puntjes op de bovenkant komen. Spreid het mengsel uit over de bodem en stop de taart in de koelkast totdat alles opgestijft is. Spuit wat extra slagroom over de taart en leg de limoenschijfjes rondom de rand. Sprenkel in het midden van de taart wat pistachenoten en de overgebleven limoenschil.

Voor de korst:

Meng de boter en de bloem door elkaar totdat het mengsel korrelig wordt. Gooi dan het zout, suiker en de eierdooier erbij. Zodra dat gemengd is, kluts dan het mengsel. Bedek de schaal en zet hem twee uur in de koelkast. Doe het deeg in een ovenschaal. Prik meerdere gaatjes in de bodem en zijkanten met een vork zodat het stoom kan ontsnappen. Bak de korst 20 minuten op 200 graden totdat hij stevig is.

Zo, op deze manier moet het toch wel lukken met de feestdagen. Bon appetit 🙂

 

(advertentie)