(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De Universiteit Utrecht en Bedrocan – de enige legale producent van medicinale cannabis in Nederland – doen onderzoek naar patiëntenervaringen. Tot nu toe zijn die namelijk te vaak onderbelicht gebleven. Help dus zelf mee aan nog betere cannabismedicijnen en vul deze online enquête in!

Cannabis als Medicijn

e-1De enquête ‘Cannabis als Medicijn’ is een project van Bas de Hoop, student Sociologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij schrijft ons: “Ik doe onderzoek voor het bedrijf Bedrocan BV, de kweker van medicinale cannabis voor apotheken in Nederland. Het onderzoek – in samenwerking met de Universiteit Utrecht – is gericht op de ervaringen en beweegredenen van patiënten bij het gebruik van medicinale cannabis.”

Patiënten beter helpen

De Hoop meldt dat er over de werking van cannabis weliswaar steeds meer bekend wordt via laboratorium studies, maar dat de persoonlijke ervaringen van mensen die wiet daadwerkelijk gebruiken voor hun ziekten en aandoeningen veel te weinig aan bod komen. “Deze studie probeert daarom meer inzicht te krijgen in de patiënt zelf, zodat een objectieve kijk ontwikkeld kan worden ten aanzien van cannabis en de mogelijke medicinale toepassingen ervan. Hierdoor kunnen patiënten hopelijk beter geholpen worden in de toekomst”, aldus De Hoop over het hoe & waarom van zijn enquête. Met de vraag of wij van RollingStoned onze medicinale bezoekers willen vragen om mee te doen.

Doe mee en vul de enquête in

Maar natuurlijk willen we dat! Dus bij deze: ben jij een medicinaal cannabisgebruiker of was je dat ooit, surf dan even naar onderstaande website en help jezelf en anderen door – anoniem – tien minuten de tijd te nemen om de vragenlijst in te vullen. Klik op de titel en je wordt doorgesluisd:

CANNABIS ALS MEDICIJN – PATIËNTEN ENQUÊTE

 

(advertentie)