(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vroeger – opa vertelt nu even uit eigen doos – had je in alle Nederlandse coffeeshops de razend populaire wietsoort Skunk. Dat betekent letterlijk ‘stank’ en met deze 2 nieuwsberichten wordt duidelijk dat cannabis die bijnaam meer dan verdient. Iets met uien en handtassen, coming up!

keep-calm-and-smell-onions-1Enorm stinkend wietnieuws I – uiencamper

Een 47-jarige Nederlandse man viel nogal stinkend door de wietsmokkelmand in het zuiden van Frankrijk maandag. Met zijn camper tufte hij nabij een tolstation in de buurt van het plaatsje Castets. En nu zijn de douaniers daar wel wat gewend met al die riekende Franse kaasjes, maar toen de Ollander eraan kwam werd het hun toch bijna te machtig. Wat een enorme uienstank zeg. En dan nog van rotte uien ook, putain! Maar de ambtenaren sloegen zich dapper door de uienmuur heen en ontdekten onder die prut maar liefst 260 kilo cannabis. Volgens de douane komt het vaker voor dat smokkelaars proberen de stank van wiet en hasj te maskeren met iets wat zo mogelijk nog harder stinkt…

Enorm stinkend wietnieuws II – handtassen

Vraag ons niet waarom, maar dit tasje kost 5 tot 20 duizend dollar

Vraag ons niet waarom, maar dit tasje kost 5 tot 20 duizend dollar

Dat niet iedereen de welriekende geur van ons geliefde plantje op de juiste waarde weet te schatten wordt ook keihard duidelijk uit het mysterieuze verhaal over de gigantische dure luxe handtassen van het merk Hermès. De zogenaamde Birkin-tas van dit merk gaat voor 5.000 tot 20.000 dollar over de toonbank, maar nu beklagen de rijkeluis wijfies zich erover dat de hebbedingetjes naar wiet ruiken. Skunk stinky syndrome  noemen ze het in de Amerikaanse pers al. Zie je, weer die referentie aan Skunk, het zal niet voor niks zijn zeker?

Watskeburt? Sommige tassen uit 2013 en 2014 zijn verkeerd behandeld, dat wil zeggen er is iets mis gegaan met het proces van leerbewerking waarschijnlijk. Als de op zich al stinkdure tas in direct zonlicht ligt of in bijvoorbeeld een warme auto ontstaat er een stank, die zelfs de rijke trofeevrouwtjes moeiteloos weten te koppelen aan wiet… Alle ‘mislukte’ tassen moeten terug naar Frankrijk en worden opnieuw onder handen genomen door Hermès.

(advertenties)