(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Rapper en vooral grootverbruiker van wiet Snoop Dogg investeert miljoenen dollars in Eaze. Dat is een medicinale wietbezorgservice in San Francisco – ook wel de Uber van wiet genoemd – die heel Californië en daarna Amerika wil gaan veroveren.

Het Beloofde Wietland

e2

Zo ziet Eazy er dus uit, handiger kan het toch bijna niet als je verlegen zit om wiet 😉

Het blijft maar positief nieuws regenen uit het Beloofde Wietland (jawel, dat is tegenwoordig de VS). Vorige week nog konden we melden dat het bedrijf dat Marley Natural-wiet op de markt gaat brengen tientallen miljoenen dollars wist op te halen bij investeerders (zie ‘Bob Marley-wiet haalt $75 miljoen op’). En deze week kan Eaze, dat een on demand wietbezorgservice runt voor medicinale cannabisgebruikers in San Francisco, 10 miljoen bijschrijven op de zakelijke rekening. Investeerders geloven dus sterk in de succeskansen van cannabisbedrijfjes, zoveel is duidelijk.

10 miljoen voor uitbreiding

En het zijn ook niet alleen anonieme investeerders. PayPal- en Facebook-investeerder Peter Thiel gelooft in Privateer Holdings (van de Marley-wiet) en rapicoon Snoop Dogg maakte deze week een paar miljoen (het exacte bedrag is niet geopenbaard) over naar zijn zakelijk investeringsvehikel Dogg’s Casa Verde Capital. Dat bedrijf stopt het geld in Eaze. In totaal haalde Eaze in 1 ronde 10 miljoen dollar op, nadat ze in november al 1,5 miljoen wisten te scoren bij investeerders. Niet slecht als je bedenkt dat de onderneming tot nu toe 30.000 wietbezorgingen heeft volbracht…

Mediwietmarkt in Californië is enorm

s2

Snoop Dogg werd door een reclamevakblad al gedoopt tot “de Michael Jordan van de wietmarkt”…

Het toont weer eens aan hoe hard het gaat met de legale marihuana business in de States. Wat doet Eaze? Zij brengen via een app medicinale cannabispatiënten in contact met medical marijuana dispensaries, pikken daar jouw bestelling op en beloven dat je die binnen 30 minuten aan je voordeur krijgt bezorgd. Nu moet je weten dat het hele medicinale verhaal eigenlijk een soort legalisering via een omweg is, want zeker in Californië kom je uiterst eenvoudig aan een officieel doktersrecept voor wiet.

Die mediwietmarkt is dus al enorm groot en met 22 andere staten waar dit legaal is plus een groeiend aantal plekken waar ook recreatieve cannabis gelegaliseerd is, gloort er een gouden toekomst voor slimme wietapp’s als Eaze. Met de 10 miljoen extra poen gaat het bedrijf de software opkrikken – doel is dat bestellers straks binnen 15 minuten hun waar ontvangen – en extra personeel aannemen – 50 mensen erbij in de komende 50 dagen. In eerste instantie wordt er uitgebreid naar Californische steden buiten de huidige Bay Area (de streek rondom San Francisco), met de rest van de VS al in het goed gefinancierde vizier!

 

(advertenties)