(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zeer opmerkelijke uitspraak in de rechtszaak tegen 2 principiële wietkwekers uit Bierum. Omdat die bijzonder netjes werken bij hun wietleveranties aan coffeeshops – geen stroom jatten, belasting betalen – krijgen ze geen straf voor hennepteelt opgelegd door de rechter. En daarmee is die roemruchte ‘achterdeur’ in feite grotendeels gelegaliseerd!

Uiteraard gaat het Openbaar Ministerie nog in hoger beroep tegen deze voor haar smadelijke nederlaag. Want als het aan justitie had gelegen zouden John en Ines, de wietkwekers in kwestie – een fikse veroordeling aan hun tuindersbroek hebben gekregen. Het OM erkent weliswaar dat beide Groningers zich keurig aan alle mogelijke regels van het gedoogbeleid hebben gehouden, maar omdat legale wietkwekerij nu eenmaal niet bestaat volgens ons Nederlands recht, moesten ze toch veroordeeld worden.

vrijUit de criminele sfeer halen…

Maar daar had de rechtbank in Groningen dus een heel ander idee over. Juist omdat John en Ines netjes werkten, alleen biologische kwaliteitswiet kweken, geen stroom jatten en zelfs belasting betalen over hun omzet krijgen ze geen straf opgelegd. En dat is voor het eerst in Nederland dat (commerciële) wietkwekers niet bestraft worden!

Ze worden weliswaar wel schuldig verklaard, maar hoeven dus niet te betalen of een gevangenisstraf uit te zitten. Waarmee 1 van de belangrijkste doelstellingen van het wietkwekende paar alvast realiteit is geworden: de cannabisteelt uit de criminele sfeer halen! De wijze waarop John en Ines telen en leveren aan gedoogde coffeeshops past in het Nederlandse coffeeshopbeleid, zo oordeelt de rechtbank.

Haha, daarmee is de donderdag (en wellicht de rest van de maand en 2014) toch mooi verpest voor hardcore War on Drugs-fanatici als minister Opstelten 😉

Wil je trouwens de hele officiële uitspraak van de rechtbank in Groningen lezen, klik dan HIEROP

(advertenties)