(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Leraren, ze behoren een voorbeeld voor onze kwetsbare jeugd te zijn. Neem nu de 59-jarige P.C. uit het Vlaamse Tongeren. Die blowt zelf niet alleen al 40 jaar, maar besloot ook maar eens zijn eigen medicijn te gaan verbouwen in huis. Dat liep echter niet op rolletjes…

Tja, hoe gaat dat in de Belgische media? Die koppen zonder enig mededogen: ‘Leraar heeft wietplantage voor eigen drugsverslaving’. Kudos omdat ze niet over een hennepplantage reppen zoals hun Nederlandse evenknieën. Maar hartstikke belachelijk natuurlijk om over ‘drugsverslaving’ te praten wanneer iemand vanwege helse rugpijnen cannabis gebruikt!

Wiet uit Nederlandse coffeeshop

b-11Heel lang geleden moest onze voorbeeldleraar in militaire dienst en tijdens dat verblijf in o.a. Duitsland maakte hij op plezierige wijze kennis met cannabis. Sindsdien lust hij er zogezegd wel pap van en dat is alleen maar toegenomen nadat hij in 2008 enorme rugklachten kreeg. Begrijpelijkerwijs verlicht wiet dan de pijn, dat is genoegzaam bekend en bewezen.

Het mag alleen niet in België, en dus toog de Tongeraar met grote regelmaat naar de coffeeshops bij de noorderburen in Maastricht. “Ik rookte een tiental joints per dag”, verklaarde P.C. Maar dankzij de wietpas kon hij als Belg niet meer zijn medicijn kopen in Nederland, en dat is dus de reden dat hij zelf een wietkwekerij aanlegde in zijn huis, begin vorig jaar.

Tachtig wietplanten in huis

Nu wil het toeval dat P.C. leraar is in het technisch onderwijs, dus de techniek van plantjes kweken had ie snel onder de knie. Minder handig was ie in het verbergen van zijn illegale activiteiten, zodat de politie op 7 augustus 2014 een einde kwam maken aan de productie van (zelf)medicatie door de onderwijzer. Tachtig planten vonden zo een roem- en nutteloze dood…

Nu wilde de rechter wel eens weten waar de fulltime werkende leraar de tijd vandaan haalde om 10 joints op de dag weg te werken? Nou, dat gebeurde in de avond en in vakanties vooral, luidde het raadselachtige antwoord, want kan je in de vakantie dan soms vooruit of achteruit blowen om aan je dagelijks quotum te geraken?!

Spijt, man wat een spijt…

Welja, over naar de strafzaak. Spijt als de bekende haren op de kop had P.C. van zijn actie. Sterker nog, de leraar was opgelucht dat ie gepakt was, want hij kon er al niet meer van slapen ’s nachts van wat hij deed… Ook bezwoer hij de edelachtbare dat ie ‘geen drugs meer nam’ en voortaan netjes pijnstillers neemt voor de rugpijn. Zijn advocaat maakte ook nog een halve heilige van de vijftiger door te wijzen op zijn vlotte bekentenissen, blanco strafblad en het feit dat cliënt nu ‘drugsvrij’ is.

Of meneer de rechter dan toch maar zo aardig wilde zijn om met een voorwaardelijke straf op de proppen te komen, in plaats van de 9 maanden celstraf (+ geldboete van 1.000 euro en verbeurdverklaring van 23.000 euro ‘winst’) die de aanklager eist…

Uitspraak op 9 oktober

 

(advertenties)