(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Medcan wil zoveel mogelijk zieke Belgen aan hun cannabismedicijn helpen. Daarvoor is geld nodig, want de wiet wordt op wetenschappelijke wijze geteeld en er wordt samengewerkt met onderzoekers en medici om tot sublieme informatievoorziening en effectieve behandelingen te komen. Vandaar een crowdfunding-actie en benefiet!

De medicinale cannabis patiëntenvereniging Medcan cultiveert in samenwerking met een producent medicinale cannabis volgens de strengste kwaliteitsrichtlijnen, en stelt deze ter beschikking van patiënten die het echt nodig hebben. Medicinale cannabis (niet te verwarren met recreatieve wiet of joints) maakt het leven van patiënten met MS, kanker, epilepsie of chronische pijn een pak draaglijker en pijnlozer.

Informatie en cannabisproductie

De wietkwekerij van Medcan op een geheime locatie in Vlaanderen

De wietkwekerij van Medcan op een geheime locatie in Vlaanderen

Naast het kweken van wiet – zie daarvoor het eerder op RollingStoned gepubliceerde ‘Patiënten België starten wietkwekerij‘ – wil MEDCAN het taboe over cannabis doorbreken en de Belgische overheid aansporen om een veilig medicinaal cannabissysteem uit te rollen. Daarom produceert en publiceert de stichting veel wetenschappelijk verantwoorde informatie, zoals bijvoorbeeld uitgebreide dossiers over cannabis en kanker of cannabis en epilepsie. Tot nu toe gebeurt alles door vrijwilligers, die soms wel zestig uren per week erin steken.

Op dit moment zijn er bij Medcan 31 Vlaamse artsen en specialisten bekend die medicinale cannabis voorschrijven. De patiëntenvereniging telt 83 leden (waarvan 44 vrouwen), waarbij er tot op heden voor 41 personen de juiste arts is gevonden om hen te begeleiden in de behandeling met medicinale cannabis.

Crowdfunding voor cannabismedicijn

Maar om professioneel door te groeien en zoveel mogelijk behoeftige Belgische cannabispatiënten van informatie en/of cannabis te voorzien, zijn fondsen nodig. Geld dus. Vorige maand is daarom al een crowdfunding-actie gestart: Adopt A Patient, met als doel om minimaal 10.000 euro op te halen en daarmee 10 zieke medemensen van eersteklas wietmedicijn te kunnen voorzien. Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen. Zo ben je voor een schamele 5 euro (zeg een goedgevulde joint dus) al ‘sympathisant’, voor 15 euro een ‘grote sympathisant’en zo verder tot aan het ‘peter/meterschap’ voor donateurs van 1.000 euro.

Het gebruik van medicinale cannabis wordt in België niet gedekt door de ziekteverzekering. Hierdoor zoeken vele duizenden patiënten, voor wie cannabis het enige redmiddel is, hun toevlucht tot de illegale markt of moeten ze hun medicatie halen in Nederland. De kosten hiervan lopen al snel op tot enkele honderden euro’s per maand.

kostenmedicinalecannabis-e1436431324855

Medcan belooft dat je via hun tot 65% minder betaalt, en “dan krijgen ze toch kwaliteitsvol, lokaal en op maat gemaakt medicinale cannabis”.

Benefiet op 24 oktober

Foto-Story-alle3-11

De mensen achter Medcan, met rechts voorzitter Pieter Geens

Goed, om de geldinzamelingsactie nog wat extra aan te zwengelen komt er op zaterdag 24 oktober ook een benefiet. En wel in Zaal Sint-Martinus in Opgrimbie – Maasmechelen, op initiatief van de familie Voncken. De middag is voor de kleintjes met o.a. een clown, springkasteel en Vlaamse kermis. ’s Avonds gaat het verder met o.a. een orientel dance demo en heel veel muziek van Tortuga Boulevard, Extire, Empty en McBane. Volwassen betalen een tientje, kinderen onder de 16 mogen gratis naar binnen huppelen… Meer informatie vind je HIER op hun Facebook-pagina!

m-3Woordje van de voorzitter

Tot slot wil Medcan-voorzitter Pieter Geens even rechtstreeks het woord tot alle RollingStoned-lezers richten:

“We zouden elke cannabis liefhebber willen oproepen om een halve gram minder te roken en ons project actief te steunen door 5 euro te storten via de crowdfunding, dit om naar de toekomst toe, op grotere schaal iets te kunnen gaan betekenen voor patiënten en ons lobbywerk daadkracht te kunnen bijbrengen… Zonder werkingskosten tegen de farma lobby opboksen is niet makkelijk, eigenlijk onmogelijk zelfs…”

 

(advertentie)