(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In het coffeeshoploze België ben je als kopende of verkopende wietpartij per definitie aangewezen op straat- en thuishandel, of zoals het een Vlaming beter betaamt: op café. Maar deze zondag liep zo’n illegale deal compleet spaak, met als hoogtepunt een belletje van de bange dealer naar… de politie!

Wetteren op zondagavond

Over naar het Oost-Vlaamse Wetteringen dus maar, zondagavond jongstleden. Een fijn moment voor het verkopen van pak ‘m beet vijftig gram cannabis, moet een plaatselijke wietdealer gedacht hebben. Aldus was er ook sprake van afspraak in het centrum van de stad met iemand die bereid was dat halve ons wiet af te nemen.

Maar wellicht hadden de heren wat te veel maffiafilms gezien, want geen van beide wilde als eerste zijn koopwaar laten zien. De dealer wilde pas wiet showen als hij geld zag, de blower wilde pas flappen trekken als hij de wiet gezien had…

Patstelling

shutterstock_145375618

De wietdealer in Wetteringen werd een beetje BANG! [beeld: Complot/Shutterstock]

Afijn, zo konden de amateur cowboys natuurlijk nog uren verder gaan, ware het niet dat de dealer in kwestie meende een wapen te zien in de hand van de klant, net toen zich ook min of meer een handgemeen dreigde te gaan afspelen tussen de twee koppige mannen.

Of het een wapen was of niet wachtte de wietverkoper niet langer af en hij zette het op een lopen…

Wiet kwijt en politie bellen

In blinde paniek – hoe stom kun je zijn, nietwaar – presteerde onze held op sokken het om een deel van zijn wiet te verliezen en de ook nog eens de politie te bellen!

Die vervolgens een koud kunstje erin had om de bange pieperd uit een speeltuintje te vissen.

Ook de wietklant, die al lang en breed was opgehouden met achtervolgen overigens, werd in de kladden gegrepen en bij hem thuis vond men ook nog eens een heel klein beetje wiet.

Uiteraard mochten beide heren zich begeven naar het politiebureau, waar ze vlot bekenden. Later volgt dan nog een gang naar de rechter…

Tweet-tweet

Wij zullen hier geen Belgenmop van maken, maar slechts de gortdroge en toch grappige tweet van de politie Wetteren laten zien:

tweet

[openingsbeeld: Danomyte/Shutterstock]
(advertenties)