(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Om wietolie nog toegankelijker te maken, heeft Stichting Mediwiet de Cannolator bedacht. Met de Cannolator en duidelijke instructies kan iedereen in Nederland zelf aan wietolie komen. 20 Gram knipafval is tegen een schappelijke prijs te koop en een buitenwietplantje is ook snel gekweekt, zo maak je er wietolie van in de Cannolator.

Wietolie met alleen CBD is legaal te koop. Je kunt het op diverse internetsites bestellen en het is tegenwoordig trouwens ook in de natuurwinkels van De Tuinen verkrijgbaar. Wietolie met THC is echter minder makkelijk aan te komen om de doodeenvoudige reden dat THC in de lage landen officieel nog steeds verboden is. Je moet het dus zelf maken van wiet uit de coffeeshop, een zelf gekweekte wietplant of knipafval. Voor 2 euro per gram kun je in Haarlem voordelig aan knipafval komen waar je met behulp van de Cannolator gemakkelijk wietolie van kunt maken.

Wat heb je nodig?

  • Cannolator
  • 20 gram wiet
  • Olijfolie
  • Consumptiealcohol
  • Babyfles verwarmer

Maak om te beginnen de wiet fijn. Je kunt hiervoor een grinder gebruiken of de wiet gewoon met je handen verkruimelen. Wanneer de wiet goed droog is, gaat dit heel gemakkelijk. Gebruik liever geen apparaten zoals keukenmachines om de wiet mee fijn te malen want dan sla je de trichomen (waar de werkzame stoffen inzitten) kapot.

Stop de fijngemaakte wiet nu in een van de extractiebuizen, aan de onderkant ervan zit een kleine opening die wel alcohol, maar geen wiet doorlaat. Om de 20 gram wiet er allemaal in te krijgen kun je het een aandrukken met de achterkant van de meegeleverde krabber. Plaats de gevulde extractiebuis nu in de Cannolator en plaats de glazen maatbeker eronder om de alcohol in op te vangen.

Giet nu de alcohol aan de bovenkant in de extractiebuis op de wiet. Gebruik zes keer het gewicht van de cannabis aan milliliters alcohol. Op 20 gram wiet gebruik je dus 120 milliliter alcohol. De hars met daarin de THC en andere cannabinoïden lost op in de alcohol. Wacht tot alle alcohol goed en wel uit de extractiebuis is gedruppeld en plaats de maatbeker nu in de babyfles verwarmer.

Zet de babyfles verwarmer op vol vermogen aan, de temperatuur ervan is dan ongeveer 100 graden. De alcohol gaat verdampen dus doe dit buiten of onder een afzuigkap en zorg ervoor dat er geen vuur vonk of vlammen in de buurt zijn. Omdat alcohol al bij 78 graden verdampt zal de vloeistof tijdens het verdampen niet boven de 80 graden uitkomen. Je kunt dit meten met de meegeleverde thermometer. Pas wanneer alle alcohol is verdampt gaat water verdampen en loopt de temperatuur op tot 100 graden. Om er zeker van te zijn dat alle alcohol eruit is, kun je een paar extra druppels water toevoegen.

Wanneer er na ongeveer twee uur in de babyfles verwarmer geen belletjes meer te zien zijn, is de wietolie klaar. Nu ga je het verdunnen met 10 milliliter olijfolie. Gebruik een van de meegeleverde pipetflesjes om 10 milliliter af te meten. Meng het door de wietolie en je hebt een olie die 5 keer verdund is. Je kunt ook meer olijfolie gebruiken om de olie nog verder te verdunnen als je wilt. De wietolie wordt daardoor nog beter te doseren, aangezien het door het verdunnen minder sterk wordt. That’s it mensen, zo gemakkelijk is het maken van een kleine hoeveelheid wietolie voor eigen gebruik.

De Cannolator kost 94,50 euro en is te koop op Dutch-Headshop.com.

(advertenties)