(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ieder jaar produceert de International Narcotics Control Board van de VN een dik drugsrapport. Elk jaar is het eigenlijk ook hetzelfde liedje: drugs blijven onverminderd populair. Neem Marokko, dat ondanks strenger overheidsbeleid toch de koppositie behoudt wat betreft hasj op onze aarde!

International Narcotics Control Board

Het VN-rapport over 2015 is afgelopen week gepubliceerd: 128 pagina’s dik met opnieuw als rode draad dat er nog steeds flink wordt geblowd, gesnoven en geslikt door de aardbewoners. Dweilen met de kraan open, vechten tegen de bierkaai… noem het zoals je wil, maar drugs uitroeien – wat de VN altijd maar zo graag wil – is een illusie.

Cannabis populairste drug in Europa

shutterstock_110527934

Hasj en wiet, uitroeien kan je het niet, hoe graag de VN dat ook zouden willen… [foto: johnnyraff/Shutterstock]

Focussen we even op Europa, dan blijkt cannabis veruit het populairste genotsmiddel. Daarna volgen respectievelijk cocaïne, xtc en amfetamines (speed). Daarnaast constateert de International Narcotics Control Board  (INCB) dat de drugs (cannabis inbegrepen) steeds sterker worden en dat de drugshandel op ons continent floreert. Nou ja, lees het maar als je er zin in hebt. Onze conclusie is dat legalisering van (soft)drugs de enige manier is om daadwerkelijk de volksgezondheid te beschermen, iets wat de VN ook pretendeert maar waarvoor zij steevast verbieden en bestrijden inzetten als wapens…

Strengere aanpak

Toch pikken we Marokko er maar eens even uit. Gewoon omdat iedereen wel eens een Marokkaanse hasj heeft gerookt en het er volgens het drugsrapport naar uitziet dat we dat ook tot in de eeuwigheid kunnen blijven doen. Het land is een schoolvoorbeeld van de zinloosheid van repressieve drugsbestrijding ook.

In 2009 bezocht de INCB Marokko en sindsdien toont het land “een hoge mate van samenwerking in anti-narcotica inzet, speciaal in de velden van preventie van cannabisgebruik, het verminderen van het gebied dat voor wietteelt wordt gebruikt en het behandelen van verslavingen”.

Marokko is en blijft nr. 1 met hasj

Schitterend. En wat levert dat concreet op dan? Vier jaar na het genoemde bezoek – in 2013 dus – werd er in Marokko cannabis geteeld op 47.196 hectare, volgens de Marokkanen zelf. Stel je dat eens even voor: dat zijn dus 471.960.000 vierkante meters! In 2020 moet het kweekgebied zijn teruggedrongen tot 34.000 hectare ofwel 340 miljoen vierkante meters. Met andere woorden: het land is en blijft de nummer 1 hasjproducent in de wereld. Wat een succes!

Maar echt waar, het VN-rapport spreekt echt over een “significante afname” van 9,2% van het wietveld. Maar helaas moeten de drugsbestrijders tegelijk vaststellen dat “de concentratie van tetrahydrocannabinol (THC) in Marokkaanse hasj blijft stijgen”.

Oh ja, en de smokkel van cocaïne uit Brazilië via West-Afrika en Marokko is sindsdien ook stevig toegenomen… Kom op mensen, drie hoeraatjes voor de Verenigde Naties 😉

Het volledige 2015 drugsrapport van de International Narcotics Control Board kan je HIER lezen

[openingsfoto: Michel Piccaya/Shutterstock]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)