(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Tijden veranderen en mensen gaan bewuster om met hun gezondheid. Joints met tabak kom je dan ook al wat minder vaak tegen, en wie zijn wiet puur rookt doet dat steeds vaker met een actieve filtertip. Tips dus die veel meer tegenhouden dan stukjes wiet alleen. Kijk maar eens naar de volgende zes alternatieven voor het aloude opgerolde stukje karton.

Ooit stond er op elke verjaardag wel een glaasje met sigaretten voor de gasten, en rookten professionele sporters nog zware shag. Tegenwoordig weten we natuurlijk wel beter. Roken is kankerverwekkend en een van de slechtste gewoontes die je maar kan hebben voor je gezondheid. Veel blowers hebben de tabaksjoint dan ook vaarwel gezegd en zijn overgestapt op pure joints. Veel beter natuurlijk want enkele pure joints zijn veel minder schadelijk dan een pakje sigaretten per dag.

Toch komen er bij het roken van een pure joint ook carcinogene stoffen vrij die slecht zijn voor je longen. De voornaamste daarvan is teer, en daarvan krijg je met een pure joint zelfs meer dan 4 tot 5 keer binnen dan van met een sigaret, aldus het Jellinek. Eén van de twee grootste redenen hiervoor is het ontbreken van een filter bij de pure joint. Maar daar komt dus ook verandering in, gezien het grote aanbod actieve filtertips van tegenwoordig.

Ctip Filters

Ctip filters zijn gemaakt van aluminium en gevuld met actieve koolstof, een soort mini-koolstoffilter voor je joint dus eigenlijk. De conische vorm maakt het gemakkelijk om dikke toeters van joints te draaien, terwijl het koolstof je longen beschermt. Het filtert teer en andere schadelijke stoffen en geeft een zachtere beleving bij het inhaleren. Verkrijgbaar bij Grasscompany.com voor €3,95 per pakje van 25 stuks stuks.

Mascotte Active filters

Mascotte kennen we natuurlijk allemaal van hun grote en kleine vloeitjes maar wist je dat Mascotte ook actieve filtertips maakt? De Mascotte Active Filters zoals ze heten, zijn gemaakt van karton en hebben keramische afsluitdopjes. De binnenkant is gemaakt van geactiveerd kokos-koolstof dat een deel van het teer en andere schadelijke stoffen tegenhoudt. Deze tipjes zijn zes millimeter dik en perfect voor een ouderwets lekkere joint. Verkrijgbaar bij Dutch-Smart.nl voor €2,50 per doosje van 10 stuks.

Acti-Tube Actieve Koolfilters

ActiTube actief koolstoffilters zorgen voor rookgenot met minder schadelijke stoffen. Dat doen ze net als veel andere actieve filtertips met actief koolstof. De meeste vervuilende stoffen blijven aan de actieve kool vastzitten en worden afgevoerd wanneer het filter wordt vervangen. De rook is aangenaam mild zonder dat het effect wordt aangetast. Het mooie van de Acti-Tube filters is de grote keuze aan maten en hoeveelheden. Ze zijn namelijk verkrijgbaar met een diameter van 6, 7 en 8 millimeter en in verpakkingen van 10, 40 en 100 stuks. Bestellen kan op Sirius.nl.

Anti-Teer superfilters

Dan de Anti-Teer superfilters, zonder actieve kool. Die zijn eigenlijk bedoeld voor sigaretten, maar kun je natuurlijk ook voor joints gebruiken. De tips draai je echter niet in je joint maar schuif je daaroverheen. Je moet dus wel even rekening houden met de dikte van je joint maar dan krijg je wel iets minder teer binnen. Een deel daarvan blijft namelijk in het filter achter, dat je ook kunt hergebruiken. Een minpuntje van deze tips is wel dat ze van kunststof gemaakt zijn, dus laat ze niet in de natuur slingeren. Verkrijgbaar bij Grasscompany.com voor €2,95 per doosje van 30 tips.

White Elephant Charcoal Filters

Als je graag gezondere fatties draait dan moet je de Charcoal Filters van White Elephant hebben. De White Elephant werd niet voor niets naar olifanten vernoemd. Het is met 9 millimeter namelijk het dikste actieve filter van deze zes. Dat niet alleen maar met 35 millimeter lengte is het ook het langste filter, dus die slurf zal er ook wel iets mee te maken hebben. Verder zijn de White Elephant Charcoal Filters wederom van karton, keramiek en gevuld met actieve koolstof. Verkrijgbaar op Grasscompany.com voor €4,95 per doosje van 40 stuks (of €14,96 voor 150 stuks).

Actieve Kokos Koolstoffilters

Online webshop Zamnesia maakt zijn eigen Actieve Kokos Koolstoffilters, al zijn die vergelijkbaar met de Acti-Tube, White Elephant en Mascotte Active filters. Neemt natuurlijk niet weg dat ze net zo goed werken, en je longen net zo goed tegen schadelijke stoffen en teer beschermen. Gemaakt van chloorvrije ongebleekte papieren huls en keramische uiteinden en gevuld met koolstof van kokosschillen. De diameter is 6 millimeter. Verkrijgbaar op Zamnesia.nl voor €6,95 per doosje van 60 stuks.

[Openingsfoto: berczy04, Shutterstock]
(advertentie)