(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Damn, Amsterdams status als cannabis hoofdstad van de wereld is nu echt definitief down the drain. Onze coffeeshops waar door iedereen in alle vrijheid geblowd mag worden, waren inmiddels nog het laatste unieke aspect van Nederland als voortvarend cannabisland maar Californië krijgt ze binnenkort dus ook. 

Cannabis capitol

Je kunt het wel op je buik schrijven dat Amsterdam ooit nog zijn status als cannabis hoofdstad van de wereld terugkrijgt. Met het verschijnen van zogenaamde Pot Lounges in Californië zijn ook de Nederlandse coffeeshops niet langer uniek. Dat was namelijk het laatste streepje dat we nog voor hadden, in Amerika kon je dan wel de beste legale wiet en concentraten kopen, maar je moest het thuis oproken.

Een voorgedraaid jointje kopen en ter plaatse oproken kan straks ook in California. Foto: Howard Welch, Shutterstock

Pot Lounges

Maar in het nieuwbakken cannabis paradijs Californië worden momenteel licenties uitgegeven voor zogeheten Pot Lounges, bars waar je geen alcohol maar wel wiet mag nuttigen. Net als onze eigen coffeeshops dus. West Hollywood is een van de eerste plaatsen waar de licenties worden afgegeven. Er zijn acht licenties voor Pot Lounges met alleen edibles en nog eens acht voor Pot Lounges waar je wiet mag roken, vapen, eten en dabben zoals je het belieft. Ook in andere Californische steden zoals San Francisco en Oakland komen zulke Pot Lounges.

Amsterdam kan nog tot het einde van het jaar genieten van haar status als ’s werelds enige stad met coffeeshops. Daarna is het gedaan met het unieke karakter van onze sociale cannabiswinkels want de Pot Lounges kunnen vanaf 2019 hun deuren openen.

(advertenties)