(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Er is een nieuwe XVAPE verdamper on the block. Hij heet Fog en zijn komst heeft vele voordelen voor je. Hij is stevig en degelijk gebouwd, gemakkelijk te gebruiken, produceert heerlijke damp dankzij hybride verhittingstechniek en weet ook raad met concentraten. En oh ja, sinds de Fog er is, kost voorganger XMAX Starry niet meer 119 maar slechts 99 euro!

XVAPE – of XMAX, het is ons niet helemaal duidelijk hoe het merk nu precies heet, maar dat terzijde – maakt verrassend goede verdampers voor een schappelijke prijs. Zo ook de nieuwe XVAPE Fog; je betaald slechts 129 euro voor dit splinternieuwe model maar goedkoop is hij allerminst. De Fog is stevig gebouwd, maakt gebruik van superbe hybride verhittingstechniek en kan ook met concentraten overweg.

Heerlijk hybride

De XVAPE Fog is een fijne verdamper, hij ligt stevig in de hand en produceert mooie smaakvolle dampwolken. Dat heeft de verdamper voornamelijk te danken aan de hybride verhittingstechniek die voornamelijk gebruik maakt van convectie verhitting. Hete lucht stroomt langs je wiet of concentraat waardoor het gelijkmatig verdampt wordt. Ter ondersteuning wordt ook de kruidenkamer verwarmd – als ware het een klein oventje voor cannabis.

Na een sessie kun je goed het voordeel van de dubbele verhittingstechniek zien aan de gelijkmatige verkleuring van je wiet. Die is nergens verkoold en zwart maar krijgt een egale bruine kleur wat betekent dat er in de Fog absoluut geen verbranding plaatsvindt. En daarmee komt de Fog als draagbare verdamper erg dicht in de buurt van de veel grotere (en duurdere) tafelmodellen.

Niet alleen de convectie verhitting maar ook het gebruik van degelijk geanodiseerd aluminium voor de behuizing en roestvrij staal voor de kruidenkamer, zorgt voor de pure wietsmaak. De Fog bevat verder geen plastic of andere materialen die de smaak van je damp kunnen beïnvloeden.

Always ready

Of het nu vroeg in de morgen is voor een wake ’n bake of even snel voor het eten, de XVAPE Fog staat altijd voor je klaar. Zodra je hem aanzet is hij namelijk klaar voor gebruik, dat overigens ook kinderlijk eenvoudig is. Slechts één knop is namelijk nodig om de Fog te vertellen wat je met hem van plan bent. Verdampen dus op een van de vijf vooraf ingestelde temperaturen tussen de 180°C en 220° graden Celsius.

De Fog haalt zijn energie uit een krachtige verwisselbare batterij en mocht die eens niet opgeladen zijn, dan kun je deze verdamper toch gewoon gebruiken door hem aan iedere willekeurige USB oplader te koppelen. De status van de batterij wordt aangegeven met een gekleurde led; groen = vol, bauw = halfvol en rood = bijna leeg.

Onderhoud

De Fog wordt geleverd met twee jaar garantie maar een goed onderhouden verdamper gaat toch langer mee. Vandaar dat de Fog expres gemakkelijk schoon te maken is. De meeste onderdelen zijn gemakkelijk te reinigen met een alcohol schoonmaakdoekje en de binnenkant van het in- en uitklapbare mondstuk kun je reinigen met een speciaal daarvoor meegeleverde gereedschap. Het filter kan uitgenomen worden en helemaal schoongemaakt worden met wat alcohol.

XVAPE Fog wordt compleet geleverd met oplaadkabel, concentraat gaasje voor gebruik met concentraten, schoonmaakgereedschap, borstel, een pincet en natuurlijk de handleiding. Hij is verkrijgbaar op Vaposhop.nl en Azarius.nl en kost 129 euro.

(advertenties)