(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De ‘R’ zit alweer een dikke maand in …ja eh… de maand dus. En dat betekent koukleumen, klappertanden en geen joints kunnen draaien omdat je vingers blauw zijn van de kou. Maar ja, wat doe je eraan? Nou, gewoon een dikke sjaal om, muts op en warme handschoenen aan, maar dan wel milieuvriendelijk en duurzaam van hennep.

Er is een hoop mis in de kleding-industrie. Dieren worden zonder pardon voor hun vacht gevild en kinderen in Azië spenderen hun dagen in fabrieken om westerse winkels met lekkere goedkope spijkerbroeken te vullen. En dan wordt de meeste kleding ook nog eens gemaakt van katoen, een gulzig gewas dat meer dan 20.000 liter drinkwater verbruikt per kilo. Dat is ongeveer genoeg om één T-shirt of spijkerbroek van te maken.

Hoodlamb

Kan allemaal wel wezen denk je wellicht, maar waarmee kun je je dan nog wel zonder schuldgevoel warm houden als de wind langs je oren giert? Nou, het milieuvriendelijke alternatief zal je als cannabisliefhebber wel bekoren want Hemp Hoodlamb maakt prachtige en ook warme kleding van hennep. Voor de winter zijn er mutsen, sjaals en heerlijke warme handschoenen. De stoffen worden gemaakt van de sterkste en snelst groeiende hennepvezel zonder de wreedheden die vaak in de kleding-industrie plaatsvinden.

Hennep is een van de snelst groeiende gewassen ter wereld. Dat niet alleen maar de teelt ervan verbruikt maar weinig water en maakt de aarde waarop het groeit ook nog eens schoon. Pesticiden zijn niet nodig om hennep te laten groeien, de zaden kunnen worden gegeten en uit de toppen kan het gezonde voedingssupplement CBD worden gewonnen.

Mooi, warm en degelijk

Allemaal heel nobel van Hemp Hoodlamb zul je wellicht denken, maar hoe zie die hennepmutsen eruit? Nou, net zo mooi en trendy als de nieuwste mode van katoen dus. Wat zeggen we, de warme winterkleding van hennep is veel mooier en degelijker dan de meuk je doorgaans in de winkels ziet liggen. Design staat duidelijk hoog in het vaandel bij het sympathieke kledingmerk. Moet ook wel want niemand zit te wachten op een muts of jas die aanvoelt als een jutezak.

Hempishop.nl verkoopt de uitgebreide kledinglijn van Hemp Hoodlamb. Van jassen tot broeken en jurken en dus ook heerlijke warme mutsen, sjaals en handschoenen zodat jij bij elke temperatuur nog jointjes kan blijven draaien.

[Openingsbeeld: Rvector, Shutterstock]

 

(advertenties)