(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Voor Willie zelf is het even vakantie maar zijn groene dames hebben die luxe niet. Zij groeien namelijk gewoon door in de G-Kit en G-Kit XL, en doen dat alleen op water tijdens zijn afwezigheid. Volgende week krijgen de dames een knipbeurt en worden de scrogrekken alweer geplaatst.

Twee weken zitten er weer op dus tijd voor een nieuw verslag. Dit keer schrijf ik mijn kweekavontuur vanuit mijn vakantielocatie. Zó, wat is het hier lekker in het weiland. Maar daarvoor zijn jullie hier niet. Jullie willen natuurlijk graag weten hoe het met de dames in de CNNBS G-Kits gaat. Nou die gaan lekker 😁 Zullen we maar een kijkje nemen? Let Go!

Ontzettend snel gegroeid

In de G-Kit XL zijn de drie Runtz x Layer Cake dames ontzettend snel gegroeid de afgelopen week. Ik heb de bewatering in beide kweekkasten redelijk opgevoerd, en dat lijkt z’n vruchten af te werpen. De Runtz x Layer Cake heeft een gemiddelde hoogte van 39 centimeter, en heeft de stokken niet meer nodig om rechtop te staan. De afstand tot de 315 Watt CMH lamp is op het moment 35 centimeter.

De Runtz x Layer Cake produceert nog geen opvallende wietgeur, zolang je ze niet aanraakt. De komende week staat er een knipbeurt voor de dames gepland. Dan zal ik even kijken of ik de dames goed in model kan krijgen voordat ik het scrogrek er weer boven plaats.

Klimaat en zo

Zoals verteld heb ik de bewatering de afgelopen week redelijk opgevoerd. Ik ben de laatste weken wel even gestopt met het geven van voeding bij het water. Dit heb ik gedaan in verband met mijn afwezigheid. Ik wilde de plantenoppas niet extra belasten met het mengen van voeding. Maar de aankomende week ga ik daar natuurlijk wel weer mee starten. De Runtz x Layer Cake’s in de G-Kit XL krijgen nu dagelijks 850 milliliter water, en de Sneeze planten in de ‘standaard’ CNNBS G-Kit krijgen 600 milliliter water.

De gemiddelde temperatuur in de G-Kit XL was de afgelopen twee weken 29,28 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid in die weken was 42,58 procent. Ik heb de twee kasten in verband met de komst van de dakdekker nog steeds in één ruimte staan.

VPD grafieken

Dan zijn we aangekomen bij de VPD grafieken. Zoals ik al vertelde staan de kasten in één kamer. De grafieken volgen nog steeds dezelfde route, alleen met iets andere waarden. De waarde is wel nog steeds aan de hoge kant. Nou, zeg maar rustig dubbel zo hoog als ik ze zou willen hebben; zo rond de 0,7 tot 1 kilopascal.

We zitten namelijk nog in de groeifase, ondanks dat ik beide G-Kits afgelopen donderdag op het 12/12 lichtschema (12 uur aan en 12 uur uit) heb gezet. Om de waarden wat te laten dalen ga ik de komende twee weken, zolang de dames nog geen bloemen hebben, de luchtvochtigheid wat verhogen door meer water te geven. Tevens wil ik kijken of ik wat extra vocht kan verdampen in de G-Kit, alleen ben ik er nog niet uit hoe ik dat ga doen. Maar als het niet te gek heet wordt moet dat de waarden naar het juiste niveau brengen.

Sneeze

Daar staan ze dan! Vol trots in de CNNBS G-Kit. De twee Sneeze dames hebben zich supergoed hersteld. Ook deze dames hebben geen hulpmiddelen meer nodig om rechtop te blijven staan.

De Sneeze planten zijn mooi donkergroen, ze zijn alleen wat aan de korte kant. Om ze iets sneller te laten strekken heb ik mijn150 Watt G-Bars LED (het oude model) van 25 centimeter naar 31 centimeter boven de planten verhoogd. Als het goed is gaan ze de komende week de lucht in daardoor. De planten hier krijgen 600 milliliter water per dag. Ook hier zal komende week even de schaar door de kast gaan om de dames in model te brengen.

Kweekvideo

En natuurlijk sluit ik zoals altijd weer af met een nieuwe time lapse. Deze week zien we de Runtz x Layer Cake daarin een mooi herstel maken. Eén van de dames maakt zelfs een pirouetje. Omdat ik even op vakantie was hebben de planten het wel even zonder mij moeten doen.

 

Dit was het voor nu weer even. Ben jij er over twee weken ook weer bij? Dan ga ik het onder andere hebben over de ontwikkeling van de toppen als die er dan al zijn. Zul je zien of de scrogrekken al geplaatst zijn, en kom je erachter hoe warm een wietblad onder een kweeklamp wordt. Tot dan 👋 en geniet ondertussen maar van de video. Ga ik nog even van het weiland genieten…

Willie Wietman

(advertentie)