(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De Sneeze planten in de twee kweekkasten van Willie Wietman zijn mooie dikkertjes aan het worden. Vooral de top die Willie een paar weken geleden had omgebogen heeft een mooi formaat aangenomen. Willie’s derde camera doet het ook weer, dus de time lapse is ook weer compleet.

Je kunt weer relaxen want de spanning van het wachten zit er weer op; tijd voor een nieuwe kweekavontuur! De dames hebben zich goed vermaakt in mijn CNNBS G-Kits en belonen me met een mooie snelle ontwikkeling.

Dikke toppen in de G-Kit XL

De dames hebben dus niet stilgezeten, laten we maar even snel een blik werpen. De top die ik heb moeten buigen tot een zwanenhals (wat je normaal onder je gootsteen vindt), lijkt een groot succes. Moet je toch eens kijken wat een mooie top het aan het worden is!

De hoofdtoppen aan de andere kant van de CNNBS G-Kit XL zien er ook niet verkeerd uit. Ook deze zijn de afgelopen twee weken behoorlijk gegroeid. De kleine vliegjes zijn wel nog steeds een probleem, alleen zijn het er gelukkig niet zo veel.

Als we de andere twee hoofdtoppen van dichtbij bekijken zien die er ook heel mooi uit. De dames zijn over het geheel nog mooi groen en hebben nog geen gele punten aan hun bladeren.

De diameter van de toppen verschilde wel een hele hoop. De top met de zwanenhals heeft een diameter van 5,6 centimeter, de tweede top heeft een diameter van 4,8 en de derde hoofdtop heeft een diameter van 4,7 centimeter. De 315 Watt CMH binnenzon heb ik op een hoogte van 20 centimeter boven de hoofdtoppen hangen.

Water, temperatuur en luchtvochtigheid

Het waterverbruik van de Sneeze dames lijkt te gaan stabiliseren. Na een aantal weken een mooie stijgende lijn te zien, is dit de laatste twee weken aardig aan het afvlakken. De Sneeze planten in de G-Kit XL lukte het nog om één liter water met voeding te verwerken. De Sneeze dames in de CNNBS G-Kit daarentegen, schommelen een beetje tussen de 800 en 1000 milliliter water met voeding. Het lijkt veel te maken te hebben met de luchtvochtigheid van de dagen ervoor.

De buitentemperatuur loopt op, en de temperatuur in mijn kweekkasten stijgt rustig mee. Ik heb de ramen in huis regelmatig open gehad voor lekkere frisse lentelucht. De gemiddelde temperatuur van de afgelopen twee weken was dan ook 22,53 graden Celsius. De luchtvochtigheid heb ik redelijk onder controle weten te houden de laatste paar dagen. Het regenachtige en mistige weer laat de luchtvochtigheid in het huis aardig oplopen. De gemiddelde luchtvochtigheid was de afgelopen periode 54,15 procent. Het terugbrengen van luchtvochtigheid is daarmee goed gelukt, nu kijken of ik dat vast kan houden.

De andere kast…

Het gaat ook weer lekker in mijn kleinere kweekkast, de CNNBS G-Kit met verhogingsset. De dames staan hier ook volop in bloei. Alleen zijn de toppen hier wel wat dunner dan in de G-Kit XL. De planten zijn hier ook al wat aan het verkleuren. Nou oké, ze zijn iets minder groen dan twee weken terug.

De toppen zien er echt schitterend uit. De plant aan de rechterkant van de kast lijkt iets lichter en iets meer vergeeld te zijn dan haar zuster. Ik zal haar de komende weken extra in de gaten houden. Het is nog maar een paar weken tot de oogst maar ze moet het wel volhouden tot het einde. De toppen hebben een gemiddelde diameter van 3,5 centimeter, en de planten zijn nu zo’n 70 centimeter hoog. De G-Bars (ik heb het oude 150 Watt model) hangt 23 centimeter boven de planten.

Trichomen vergelijken

De trichomen van de planten in de grotere G-Kit XL lijken zich net gevuld te hebben, ze zijn over het algemeen wit en transparant. Het was wel lastig om de blaadjes vlak onder de microscoop te krijgen, ze bleven overal aan plakken.

Ook in de CNNBS G-Kit zijn de meeste trichomen inmiddels gevuld, en hier en daar hebben we al een amber gekleurd exemplaar. De suikerblaadjes zijn in ieder geval goed bedekt en plakkerig. Er zat ook al zo’n irritante vlieg op. Hij was inmiddels al overleden maar hij zat nog vast aan het blad.

Time lapse week 11 en 12

De camera is weer gefixt. Na aardig wat speurwerk had ik het probleem gevonden, waardoor hij er na een halve dag steeds mee stopte. De USB-stekker trilde langzaam los waardoor er geen contact meer was met de camera. Ik heb het opgelost met wat hete lijm. Ik heb het met rood gedaan, dus valt het goed op in de foto. Na wat testen lijkt de camera het weer te doen als van ouds.

Deze week zien we dat de dames bijna niet meer lijken te groeien maar dat doen ze nog wel. Het is alleen zelfs in de time lapse goed opletten om de groei nog waar te nemen.

Dit was het weer voor deze keer. Ben jij er over 14 dagen ook weer bij? Dan gaan we kijken of de toppen nog dikker zijn geworden en of we het luchtvochtigheid-probleem nu onder controle hebben. Tot dan!

Willie Wietman

(advertentie)