(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je hebt mensen die wel eens een lekker brokje hasj of een fraai gelukt topje wiet per post opsturen naar een minder bedeelde plantenvriend. Maar je hebt ook mensen die proberen om 86 kilo (!) wiet via de post van A naar Beter te krijgen. Jammer als dat faliekant faalt, want dan mag je uitleggen aan deze of gene waarom er anderhalf miljoen dollar kan worden afgeschreven van de zwart-zakelijke rekening.

Panama City ligt niet (alleen) in Panama

Snel als de vliegende vinkentering over naar Panama City. Nee, niet dat zwart geld paradijs voor de rijken en beroemden in het gelijknamige midden-Amerikaanse land, maar de stad Panama in de Amerikaanse staat Florida. Daar vond namelijk een gevalletje wietsmokkel per post plaats zoals we het nog maar zelden gezien hebben.

Dat gevalletje van liefst 86 kilo kwam afgelopen week aan de oppervlakte borrelen door een post van het Panama City Police Department (PCPD) op Twitter. In hun weed-tweet bedankte de politie hartelijk de medewerkers van de plaatselijke UPS-winkel in de stad. Watskeburt?

UPS-personeel heeft geen corona neusproblemen

Eind januari vonden werknemers van het verzendbedrijf UPS dat drie grote dozen in hun kantoor toch wel erg naar wiet meurden en dus – nou ja dus… wij zouden het wel uit ons hoofd laten maar goed wie zijn wij? – belden ze de politie.

Uiteraard slaan ook Amerikaanse agenten op tilt als ze het woord wiet horen en dus kwamen de dienders samen met een ‘betrouwbare K-9 agent’ ofwel een drugssnuffelhond poolshoogte nemen bij UPS. De viervoeter snuffelde zoals de bedoeling was aan de dozen en begon spontaan te blaffen. Bingo!

Het dient gezegd, er past best veel wiet in zeven dozen…

Nog meer dozen wiet dankzij extra speurwerk

Nu heb je weliswaar drie dozen met wiet te pakken, maar natuurlijk nog niet de kwade pier die daar achter steekt. Daarom startte leden van de Street Crimes Unit van de PCPD een onderzoek. Dat resulteerde in een ooggetuigenverslag over een ‘passagier van een busje die probeerde de drie dozen van de dag ervoor op te pikken’.

Dat feestje ging niet door, maar direct daarna zette de politie een verkeersfuik op en werd het busje tot stilstand gedwongen. Ook deze wouten roken direct de bekende geur van wiet uit het voertuig opstijgen en bovendien had de chauffeur een vervalst rijbewijs. Genoeg reden voor doorzoeking natuurlijk.

Achterin de bus lagen vier dozen, die verdomd als het niet waar is als twee druppels AB-voeding leken op de drie dozen van een dag eerder bij UPS in het huis! Wie meegerekend heeft, weet nu dat er hier dus sprake is van zeven dozen wiet, die allemaal geadresseerd waren aan de verdachte. En we hebben het dus over een inhoud van 86 kilo wiet, goed voor een straatwaarde van 1,5 miljoen dollar volgens de politie.

Met de handen in de zakken praat de politie de media bij over de grootste partij wiet ooit gepakt in Panama City, Florida…

Voorlopig is de postsmokkelaar wel klaar

Zoiets hadden ze nog niet eerder meegemaakt daar in Panama City in Florida, vertelde agent Shaw tegen de media, en dat kan kloppen want het is de grootste partij wiet die ze daar in zijn dienstjaren hebben weten af te pakken.

Wat kan Yunqing Wang, de 31-jarige busjesrijder en UPS-fan, verwachten van Vrouwe Justitia? Alleen medicinale wiet is immers legaal in Florida en daarvan was bij deze 7 dozen natuurlijk geen sprake. De smokkel van 86 kilo – of dat nu per post is of anderszins – levert verplichte minimum straffen op, in dit geval minstens 3 jaar gevangenisstraf en een geldboete van 32.000 dollar…

(advertentie)