(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Niemand houdt ervan als ie geflest wordt, zeker niet als het ons aller favoriete plantje betreft. Vandaar dat wij weinig compassie hebben met Sababu Colbert-Evans, een wietdealer die zijn klanten oplichtte door ze broccoli te leveren en op hen schoot (!) toen ze klaagden. Dat geintje zal ie de komende 16 jaar niet meer flikken…

22 Jump Street

Dat het niet alleen maar rozengeur en maneschijn is in het zelfbenoemde cannabis paradijs Colorado U.S.A., blijkt uit het ongelooflijke relaas van de 26-jarige Sababu Colbert-Evans. Jawel, wiet is volkomen legaal in deze Amerikaanse staat maar niet zo legaal dat je het zonder licentie op straat aan jan en alleman mag verkopen.

Even terug in de tijd en wel naar 14 maart 2016. Plaats van handeling is Aurora Town Center mall, een druk winkelcentrum in een voorstad van Denver dus. Sababu Colbert-Evans en zijn businesspartner Tercell Davis – die zich liever ’22 Jump Street’ laat noemen dus dan weet je het wel weer met wat voor figuren we van doen hebben hier – zijn er om wiet te leveren aan wat klanten.

10.000 dollar deal

En we hebben het niet over een klein zakje wiet, de kopers willen voor liefst 10.000 dollar afnemen. Maar in plaats van wiet geeft Davis de klanten BROCCOLI, die hij enkele uren eerder in een nabij gelegen groentezaak heeft gekocht!

Uiteraard realiseren de kopers zich niet lang daarna dat ze bedonderd zijn. Ze zoeken opnieuw contact met Davis, dit keer onder een andere naam, om een nieuwe wietdeal op te zetten voor de volgende avond. Vanzelfsprekend met het idee om hun broccoli om te ruilen voor wiet, of hun geld terug te krijgen van de twee dealers.

Kogelregen na klacht klanten

En ja hoor, de dag erna komen Davis en Colbert-Evans braaf opdagen voor de afspraak op een parkeerplaats bij een restaurantje. En ja hoor, ze hebben opnieuw een lading BROCCOLI bij zich!

Onze wietdealer a.k.a. groenteboer…

Er ontstaat een woordenwisseling. Opeens trekken beide (nep)dealers hun (echte) vuurwapens en schieten 11 kogels richting de klanten die ze geflest hebben.

De openbaar aanklager in deze zaak is Michael Mauro heeft er geen goed woord voor over: ‘Het besluit van de verdachten om het vuur te openen op een kleine parkeerplaats tijdens winkeluren had gemakkelijk mensen kunnen verwonden of doden die bij het winkelcentrum arriveerden of vertrokken – kinderen daarbij inbegrepen.’

Jarenlange celstraf voor broccoli-dealer

Eén van de opgelichte wietkopers werd in de borst getroffen door een kogel. Hij herstelde uiteindelijk gelukkig van zijn verwondingen volgens het Openbaar Ministerie in Arapahoe County District. ‘Dit zou wel eens de eerste keer kunnen zijn dat broccoli slecht is voor iemands gezondheid’, stelde het OM in de rechtszaak afgelopen week.

De rechter oordeelde dan ook niet bepaald mals over de wietflesserij en schietpartij van Sababu Colbert-Evans. Hij mag wegens ‘poging tot moord met extreme onverschilligheid en het distribueren van een imitation controlled substance‘ 16 jaar gaan brommen in de gevangenis, daarna gevolgd door nog eens 5 jaar ‘on parole’. Zijn idiote maatje ’22 Jump Street’ komt op 7 augustus nog voor de rechter…

[openingsfoto:  Mikhaylovskiy/Shutterstock]
(advertenties)