(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Er is weer een gloednieuw kweekavontuur uit Willie’s vingers gerold dus je kan stoppen met wachten. Willie’s grootste kweekkast (CNNBS G-Kit XL met CMH lamp) wordt steeds voller, en de Jack Herers verdelen zich mooi over de oppervlakte. In de kleinere CNNBS G-Kit groeien de twee Sneeze planten ook mooi door het scrogrek. Kweekverslag (+video) van week #5 en #6:

Laat ik maar meteen aftrappen met de Jack Herers want die groeien momenteel als kool! De vier dames veranderen langzamerhand in behoorlijke struiken. Ze moeten de komende week maar even naar de kapper denk ik. Even de benen scheren en zo…

Ik heb de dames wel soms een beetje moeten helpen om door het hekwerk heen te komen, maar over het algemeen ging het goed. De kweekkast is ook nog helemaal vrij van de varenrouwmuggen waar ik vorige kweek last van had; het geluk staat aan mijn zijde deze ronde. Het worstelen met het hekwerk is trouwens goed te zien in de timelapse (onderaan dit verslag).

Klimaat en het waterverbruik

De 315 Watt CMH binnenzon hangt op een hoogte van 25 centimeter boven de dames. De gemiddelde temperatuur van de afgelopen 14 dagen was 25,91 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid over dezelfde periode was 44,78 procent. Ik heb ook in de zesde week het lichtschema aangepast van 18/6 naar 12/12. Dat wil zeggen dat de lamp nu 12 uur aan staat en 12 uur uit, en de bloeifase daardoor binnenkort zal beginnen. Dit noemen ze ook wel het bloei lichtschema.

Het waterverbruik schiet de afgelopen twee weken met een redelijk snel stijgende lijn omhoog. Er is in week 5 23 liter verbruikt, en in week 6 zelfs 32 liter water. Dat is best veel volgens mij, en vooral als ik me bedenk dat al dat water de lucht in is gegaan. Waar blijft het toch?
Het bewateren van de planten doe ik dagelijks en ze krijgen momenteel 650 milliliter water met voeding van Plagron, per plant per dag.

Sneeze vs. het scrogrek

Over naar mijn kleinere CNNBS G-Kit dan, want ook daar loopt alles lekker door. De twee Sneeze dames staan er goed voor, en zijn zich ook hier door het hekwerk aan het worstelen. Dit verloopt zonder al te grote problemen. De dame rechts had wel even het idee opgevat om het scrogrek mee omhoog te nemen. Maar na het wegknippen van wat bladeren zakte het hekwerk weer netjes op zijn plaats.

De Sneeze dames verdelen zich iets minder mooi over het oppervlakte dan in de andere kast. De plant aan de rechterkant heeft op het moment wat meer takken voor of door de gaten dan haar zusje ernaast. Ook de Sneeze planten moeten nodig geknipt worden. Ik heb bijna geen ruimte meer om de planten goed water te geven, dus ook daar gaat volgende week een schaar in.

Zoals je weet test ik met deze twee planten het verschil tussen BioTabs en Plagron flesvoeding. Het onderlinge verschil tussen wordt nu steeds groter. Eerst was de plant rechts (op flesvoeding) wat hoger dan de dame links die de BioTabs in de aarde heeft en dus alleen water krijgt. De dame rechts heeft nu ook meer en stevige zijtakken. Deze komen al bijna door het hek heen. Ik ben benieuwd of het verschil de komende weken nog groter gaat worden, of dat de dames meer naar elkaar toe trekken naarmate de tijd vordert.

Week 5 en 6 in beeld

Mijn kweekvideo’s hebben een nieuw onderkomen gevonden op TheWeedTube.com. Ik zal mijn video’s de komende tijd echter ook nog steeds op YouTube plaatsen, en kijken welk platform me het beste bevalt. Mijn profiel daar is WillieWietman.

Deze week zie je de Jack Herer zich een weg door het hekwerk heen werken. De dames dansen als echte buikdanseressen door de gaten van het scrogrek heen.

Dat was het weer voor nu. Over twee weken lees je in mijn kweekavontuur onder meer hoe het met de vochtsensor gaat. Of er al bloemen (topjes) te zien zijn, en krijgen we een idee van het uiteindelijke formaat van de Jack Herer planten, want die zijn nu al behoorlijk groot. Tot dan!

Willie Wietman

(advertentie)