(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is alweer even geleden sinds Willie’s laatste kweekverslag maar zijn Jack Herer en Sneeze planten maken het uitstekend. In de grote CNNBS G-Kit XL gaat het het hardst, en heeft Willie zijn scrogrek maar alvast opgehangen. De twee Sneeze planten in de kleinere kweekkast krijgen nog steeds verschillende voeding, en laten voor het eerst wat kleine verschillen zien.

Het is alweer vier weken geleden sinds mijn laatste kweekupdate, en dus de hoogste tijd voor een nieuw kweekavontuur. Twee weken later dan je gewend bent maar deze update is echter wel van begin mei; twee weken sinds mijn laatste verslag dus. Sorry voor de verwarring maar volgende week ben ik er weer, en dan zijn we weer net zo ver als mijn planten.

Jack Herer dames in scrog

Hoe dan ook, het gaat goed met de dames en er zijn geen echte complicaties geweest. Het gaat eigenlijk wel erg goed met alle planten, en in beide G-kits. Laat ik om te beginnen maar eens een kijkje gaan nemen bij de Jack Herer in mijn grootste kweekkast, de G-Kit XL.

In deze kweekkast is het ondertussen wat krap geworden om foto’s te maken vanaf de onderzijde. Dit komt omdat ik het scrogrek alvast geplaatst heb. De dames zijn zelf namelijk snel aan het groeien de laatste dagen, en voor je het weet ben je er te laat mee. Ik heb het scrogrek dit keer wat verhoogt. Eerder had ik het hekwerk onder de luchtinlaat geplaatst en dit keer erboven. Ik hoop dat de dames door het hogere rek wat langer rechtop blijven staan als er toppen aan zitten. En natuurlijk dat de luchtstroom minder hinder van de dames ondervindt.

De Jack Herer planten hebben een aardig hoogteverschil gekregen de afgelopen weken. De kleinste dame is 25 centimeter en de grootse is al 36 centimeter hoog. Het is natuurlijk wel weer erg toevallig dat de twee dames waar ik het over heb dan ook nog eens naast elkaar staan.

Zodra de toppen van de planten boven het hekwerk uitkomen, zal ik ze op gelijke hoogte knippen. Voor nu laat ik ze echter nog even hun natuurlijke gang gaan. Ze hebben de afgelopen weken op een lichtschema van 18/6 (18 uur aan en 6 uur uit) gestaan, en dat gaat de komende week veranderen naar het bloei-lichtschema van 12/12 (12 uur aan en 12 uur uit).

Zodra de kleinste plant de 30 centimeter heeft bereikt, zal ik de klok aanpassen. ‘Maar waarom pas als ze 30 centimeter zijn Willie?’ Nou, het is me opgevallen dat als ik het eerder doe, de dames erg slap blijven en hun toppen straks niet goed kunnen dragen. Er bestaat ook een kans dat ze niet ver genoeg door het hekwerk groeien, en dat de toppen daar straks in vast groeien. En dat komt de smaakt niet ten goede, weet ik helaas uit ervaring…

De klimaatcijfers

De 315 Watt CMH kweeklamp hangt 25 centimeter boven de dames. De gemiddelde temperatuur van de afgelopen twee weken was 25,18 graden Celsius, en is de afgelopen dagen iets aan het dalen. Dat komt omdat ik de deur wat vaker open heb staan met het mooie weer van de afgelopen tijd. De gemiddelde luchtvochtigheid was slechts 39,28 procent. Hier is een dip te zien waardoor ik er meteen achter kwam dat ik de plantjes te weinig water had gegeven.

Het waterverbruik loopt erg snel op en dat was mij nooit zo opgevallen moet ik eerlijk zeggen. De afgelopen week is er 13,5 liter water doorheen gegaan. Dat is meer dan het dubbele ten opzichte van de week ervoor. De Jack Herer dames krijgen nu 500 milliliter water met voeding (van Plagron) per dag.

Voeding testen met Sneeze

De twee Sneeze planten zijn te vinden in m’n verhoogde CNNBS G-Kit. Met deze twee planten test ik zoals je misschien nog weet de voedingstabletten van BioTabs ten opzichte van de flesvoeding van Plagron. Tot nog toe zag ik weinig verschillen maar die beginnen nu wel zichtbaar te worden.

De Sneeze aan de linkerzijde haalt haar voeding uit de BioTabs tabletten in de aarde. Deze lijkt nu een kleine achterstand in groei te krijgen in vergelijking met de andere plant. Ze is nu 20 centimeter hoog terwijl de rechter Sneeze 23 centimeter hoog is. De Sneeze rechts is ook wat breder en lijkt veel hoger, maar dat komt door de rechtop staande bladeren in de top van de plant. Als we de twee dames van bovenaf bekijken is het onderlinge verschil nauwelijks zichtbaar.

De bewatering van deze twee planten verschilt iets, in verband met het experiment. De linkerplant krijgt 500 milliliter water zonder voeding, en rechts geef ik 500 milliliter water met voeding van Plagron. De gemiddelde temperatuur in deze kweekkast was 25,13 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid was 39,95 procent. De G-bars 150 Watt (het nieuwe model G-bars vind je hier) hangt op een hoogte van 21 centimeter boven de planten.

(K)weekvideo

De afgelopen twee weken zijn snel voorbij gegaan maar het kan altijd sneller. De kleine Jack Herer planten groeiden namelijk ook erg snel. Van een plantje met een paar blaadjes tot aan de kleine struikjes die het nu zijn.

Dat was het weer voor nu. Volgende week ben ik er zogezegd weer, en dan wil ik het onder andere hebben over de vochtsensor. Met een beetje geluk kan ik dan ook al wat eerste bloemen laten zien, en is het onderlinge verschil tussen de Sneeze planten hopelijk niet al te groot geworden. Tot dan!

Willie Wietman

(advertentie)