(advertentie)
(advertentie)
Wietoorlog in Beeld Lees ook:
(advertentie)

De hele week door verschijnen er wietfoto’s op onze beeldschermen. Voor een groot deel zijn dat uiteraard plaatjes bij de ‘kweekpraatjes’ op CNNBS, maar er zit ook veel War on Drugs fotowerk bij. Vandaar dat we nu 5 van die pics uit de laatste categorie hebben verzameld in 1 artikel, noem het maar een nieuwe rubriek. Met dit keer o.a. een K9 hond die echt vet scoort, heel bijzondere Nederlandse pindakaas en een Afrikaans wietvuur waar ze zich in Den Haag niet voor schamen!

Wietfoto 1 – Colombia

Wat zien we hier? Twee gasten – die in het midden – van 24 en 27 jaar oud die in het Colombiaanse Yaguará bij een verkeerscontrole gesnaaid zijn met nogal wat wiet. Uiteindelijk werd het allemaal, inclusief de auto en de smokkelaars, uitgestald voor zo’n typisch Zuid-Amerikaanse politiefoto. We zien 260 gripzakken liggen, met in elke zak een halve kilo wiet. In totaal dus 130 kilo Colombiaanse cannabis, volgens de autoriteiten goed voor een handelswaarde van 70 à 80 miljoen. Pesos, dat dan weer wel…

Wietfoto 2 – België

Wat zien we hier, als we héél goed kijken? Volgens de Vlaamse krant Het Nieuwsblad zien we hier drugs. Drugs die verkocht werden in Deurne door een 22-jarige gast op een step. Zoals wel vaker in België is het vooral weer veel heisa om nauwelijks iets. En dat nauwelijks iets zie je helemaal rechts op de foto gewikkeld in plasticfolie. Jawel mensen; dat zijn dus de “drugs” van de gekliste dealer, ofwel… twee (2) gram hasj.

Wietfoto 3- Texas U.S.A.

Wat zien we hier? Een dier! Niet zomaar de eerste de beste viervoeter, maar Benni a.k.a. de K9 snuffelhond van het Wise County Sheriff’s Office in Texas. Poserend bij zijn vangst van de dag of wellicht het jaar, want wat Benni al blaffend uit een – volgens de politie slingerende en daarom aangehouden – Toyota Tacoma pickup truck haalde, mag er zijn. Namelijk 381 kilo wiet, 1.100 THC vape cartridges én ook nog eens 110 kilo met psilocybine geïnfuseerde snoeprepen! Goed voor 1,7 miljoen dollar wanneer Benni er niet was geweest…

Wietfoto 4 – Nigeria

Wat zien we hier? Het betere War on Drugs propagandawerk ofwel het publiekelijk verbranden van in beslag genomen drugs! In dit geval zou het volgens Voice of Nigeria zelfs gaan om 317 ton wiet. Dat lijkt ons wat bizar hoog ingeschat, maar je weet het nooit natuurlijk. Feit is dat het lekker fikte daar in Edo State, een gebied in het zuiden van Nigeria dat volgens de politie ‘berucht is vanwege de cannabisteelt’. Met name de Opuje-gemeenschap houdt zich hiermee bezig en drie van hen – waaronder iemand die zich voordeed als politieman – zijn voor deze naar verluidt  317.000 kilo wiet gearresteerd.

Wietfoto 5 Nederland

Wat zien we hier? Het ultieme ontbijt en lunchsmeersel van de Nederlander: pindakaas. Wie is er niet groot mee geworden, of moeten we in dit geval rijk zeggen? Want het is een foto van de Douane en de potten duurzame pindakaas zullen nooit op de gewenste bestemming van de afzenders aankomen. Dat ligt niet zozeer aan het broodbeleg zelf, maar meer aan de extra garnering die erin gestopt is: hasj, xtc en cocaïne. Inderdaad, dat is heel andere vitamine Petje Pitamientje!

[openingsbeeld: Oleh flyagulaka/Shutterstock]
(advertentie)