(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ze zeggen wel eens dat honden de beste vrienden zijn van mensen, na/naast de politie natuurlijk haha. Maar niet elke kwispelende viervoeter is een genot, zeker niet voor plantenvrienden. Neem deze drie honden uit Ierland: Waffle, James en Bailey. Dit drietal wil jij zeker niet in je buurt zien en dit is waarom.

Stomme Ierse hond #1 – Waffle

Afgelopen maandag 15 november huppelde Waffle – wat inderdaad wafel betekent, je verzint het niet – plichtmatig zijn rondje door Dublin Port. Plichtmatig omdat deze hond in dienst is van Revenue, zeg maar de Ierse douane. Waffle is dus een detector dog, maar die voelde je al aankomen.

Op een onzalig moment staat Waffle stil en begint te blaffen bij een partij kantoorartikelen uit Spanje. De agenten van Revenue halen er voor de zekerheid ook nog een mobiele röntgenscanner bij en jawel: drugs!

Nou ja drugs, herbal cannabis dan toch zoals de Ieren wiet noemen. Twintig kilo, niet direct een hoeveelheid waarvan je als verwende Nederlandse lezer achterover van de hangbank valt. Maar let op hè, in Ierland wordt de wiet duur betaald, want volgens het persbericht van de douane is 20 kilo goed voor liefst 400.000 euro!

Overigens is Waffle ook een kei in het ruiken van tabak, want eerder dit jaar blafte hij al 10,5 miljoen illegale sigaretten uit Vietnam ter waarde van ruim 7 miljoen euro naar de gallemiezen. Bah, kan die Waffle zijn waffel niet gewoon dichthouden, dan krijgt ie zijn extra kluif wel van ons 😉

Stomme Ierse hond #2 – James

Ook als Waffle zijn waffel inderdaad dicht houdt, bijvoorbeeld omdat hij geen dienst heeft bij de douane, is het oppassen geblazen voor smokkelaars die in Ierland hun slag willen slaan (wat overigens met die kiloprijzen daar geen slecht idee is, zuiver vanuit het geld geredeneerd dan natuurlijk).

Enter James. Nee, niet James Bond, die houdt zich niet met drugs bezig, hoogstens met de onvolprezen harddrug alcohol. Snuffelhond James bedoelen we, ook op de loonlijst van de Ierse douane. In maart wist James in dezelfde Dublkin Port als daarnet dwars door tientallen koffers heen een partij wiet van 55 kilo en nog eens 2 kilo edibles bij elkaar te blaffen.

Al met al toch ook alweer goed voor een niet gedraaide omzet van 1,2 miljoen euro, zo meldde de Irish Examiner.

Stomme Ierse hond #3 – Bailey

Houdt het dan nooit op? Nee, niet vanzelf en zeker niet in de havens van Dublin, want daar loopt naast Waffle en James nóg een detector dog rond die goed heeft opgelet tijdens de politiecursus: Bailey.

Bailey hapte in januari van dit jaar volmondig toe bij een partijtje kleding uit Canada en de VS. Onder de klerenzooi lagen echter ook zes pakjes met wiet, tezamen goed voor 1,8 kilo.

Maar we weten inmiddels dat de wiet in Ierland bepaald niet gratis komt en dus is 1,8 kilo daar gewoon 36.000 euro waard. Je zou bijna overwegen om ook eens snel een stedentripje Dublin in te plannen…

(advertenties)