(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Mocht je dit najaar nog een relaxte vakantietrip overwegen, denk dan eens aan een wiet-yogaweekend in de fabelachtig mooie Rocky Mountains van cannabisparadijs Colorado U.S.A. Het bedrijf 420 Yoga Retreats organiseert twee weekends in oktober en november, waarvan een speciaal voor eenlingen en een voor stellen!

Yoga en cannabis

Cannabis versterkt yoga. Apart van elkaar hebben wiet en yoga al bewezen dat ze helpen om je te laten ontspannen, maar gecombineerd zijn ze ‘alchimistisch’, aldus de organisator uit Colorado. Het zou niet verwonderlijk zijn als blijkt dat de combinatie van cannabis en therapeutische yoga precies de oplossing is voor hedendaagse stress. Gelijk met de steeds liberalere drugswetten in de VS neemt daar ook de belangstelling voor ‘exploring the soul-altering power of ganja with yoga’ toe: deelnemers kunnen 420 yoga ervaren in een ‘warme, open en legale omgeving’, zo stelt de bedenker.

Yogi-D

De oprichter van 420 Yoga Retreats is Darrin Zeer, ofwel Yogi-D, een zeer ervaren yoga-therapeut, schrijver en cannabis liefhebber. Door CNN al bestempeld als ‘America’s Relaxation Expert’, heeft hij al miljoenen mensen geholpen om hun stress te managen met zijn serie mindfulness boeken, inclusief een bestseller getiteld ‘Kantoor Yoga’. Yogi-D bracht zeven jaar door in Azië om yoga en meditatie te bestuderen. Hij gebruikte zelf de wiet-yoga combinatie om zijn lagerugpijn te genezen. Hij en zijn vrouw zijn gediplomeerde yoga-therapeuten die al 14 jaar yoga en massage voor stelletjes onderwijzen. En als het aan Yogi-D ligt houdt het ook niet op met de twee aanstaande weekends in de bergen, hij wil zijn retreats wereldwijd gaan organiseren!

‘Rocky Mountain high’

Dit najaar vindt van 6 tot 8 oktober het eerste cannabis yogaweekend plaats in de Aspen Canyon Ranch. Deelnemers kunnen een chaletje huren of zelf hun tent opzetten aan de oever van de Williams Fork rivier en alle maaltijden plus een ‘speciale 420 goodie bag’ zijn bij de prijs inbegrepen. Later in de herfst, in het weekend van 3 tot 5 november is dan nog het speciale evenement voor stellen in Morrison.

Yogi-D heeft er in ieder geval heel veel zin in, getuige deze prachtige opmerking: ‘Whether you are a self-described stoner or a weed tourist looking for an adventure, 420 Yoga Retreats is offering a Rocky Mountain high that will take you to new realms of relaxation’.

Wijsheid zit in cannabisplant

De Rocky Mountains zijn op dat moment getooid in prachtige herfstkleuren, dus met het uitzicht en de natuur zit het wel goed. Verder krijgen cursisten serene yogalessen, meditatie en (optioneel) de gelegenheid om cannabis te consumeren. Deelname aan dit bijzondere cannabis evenement kost 645 dollar voor een huisje en 395 dollar als je zelf kampeert in je tentje.

Er doet ook een aantal sponsors uit de legale cannabisbranche mee. Bijvoorbeeld Mary Jane’s Medicinals (dat recent nog een prijs won voor ‘Best Topical’ op de Dope Cup in Amerika). De natuurlijke en holistische benadering van gezondheid en welzijn is altijd een passie geweest van hun eigenaar Dahlia Mertens. Het bedrijf is opgericht met het idee dat ‘wijsheid in de cannabisplant zit’ en dat haar niet-psychoactieve producten bedoeld zijn om je lichaam te laten helen.

Gratis wiet en CBD-producten

Met andere woorden: gratis samples van Mary Jane’s Medicinals lotion en zalf zijn aanwezig op de yogaweekends. Daarnaast liggen er wiettoppen van The Herbal Cure, een dispensary uit Denver en CBD-samples van InfiniteCBD…

(advertenties)